Нова посета и помоћ у Вршцу

У недељу 20. новембра четворочлана екипа Хуманитарне организације Срби за Србе из Београда и Новог Сада посетиле су и помогле породице Медић и Васић из Вршца. Уручена помоћ у овој акцији се састојала у одећи, обући, књигама, играчкама, школском прибору, опремањем купатила, набавци 6 столица, затим измиривања дуга у пекари и куповини најосновнијих животних намирница. Због повеће количине робе пут Вршца крећемо у појачаном саставу са два различита одредишта. Двочланој екипи СзС Београд прикључила се и двочлана екипа СзС Нови Сад. Прво стижемо у посету код породице Медић, где нас је сачекала читава армија деце са којом смо много лакше и брже изнели све ствари из кола намењене њима.  Овој породици смо помогли куповином столица (7.200 дин.), опремањем купатила (7.100 дин.), стварима, измирењем дуга за пекару (8.000 дин.) и најосновнијим животним намерницама (у вредности од 22.000 дин.) Као и у већини случајева тако и у овој породици деца су се највише обрадовала ситницама (играчкама, свескама, оловкама…). Мало смо се забавили и дружили са најмлађим члановима ове породице, потом се поздрављамо и пуним гасом настављамо пут даље да би стигли на велики локални фудбалски дерби. У спортском центру Миленијум играо се велики дерби ФК Вршац Јунајтед – ФК Вршац – за које је играо најмлађи члан породице Васић – Младен. У мало праведној борби где су домаћи играчи по две године старији од гостујућих играча, млађани Младен Васић је успео да ублажи пораз своје екипе једним постигнутим голом. Домаћа екипа је победила 5:1 а ми ако ништа друго са голгетером на раменима одлазимо задовољни њиховој кући. Породици Васић смо помогли одећом, обућом, играчкама, књигама… При овој посети видели смо да ствари у кући полако, али сигурно, отказују једна за другом. Фрижидер, веш машина, кревети, лустер… све је у јако лошем стању, осим шпорета који смо им ми обезбедили у претходној акцији. […]

У недељу 20. новембра четворочлана екипа Хуманитарне организације Срби за Србе из Београда и Новог Сада посетиле су и помогле породице Медић и Васић из Вршца. Уручена помоћ у овој акцији се састојала у одећи, обући, књигама, играчкама, школском прибору, опремањем купатила, набавци 6 столица, затим измиривања дуга у пекари и куповини најосновнијих животних намирница.

 Због повеће количине робе пут Вршца крећемо у појачаном саставу са два различита одредишта. Двочланој екипи СзС Београд прикључила се и двочлана екипа СзС Нови Сад. Прво стижемо у посету код породице Медић, где нас је сачекала читава армија деце са којом смо много лакше и брже изнели све ствари из кола намењене њима.   Овој породици смо помогли куповином столица (7.200 дин.), опремањем купатила (7.100 дин.), стварима, измирењем дуга за пекару (8.000 дин.) и најосновнијим животним намерницама (у вредности од 22.000 дин.) Као и у већини случајева тако и у овој породици деца су се највише обрадовала ситницама (играчкама, свескама, оловкама…). Мало смо се забавили и дружили са најмлађим члановима ове породице, потом се поздрављамо и пуним гасом настављамо пут даље да би стигли на велики локални фудбалски дерби. У спортском центру Миленијум играо се велики дерби ФК Вршац Јунајтед – ФК Вршац – за које је играо најмлађи члан породице Васић – Младен. У мало праведној борби где су домаћи играчи по две године старији од гостујућих играча, млађани Младен Васић је успео да ублажи пораз своје екипе једним постигнутим голом. Домаћа екипа је победила 5:1 а ми ако ништа друго са голгетером на раменима одлазимо задовољни њиховој кући.  Породици Васић смо помогли одећом, обућом, играчкама, књигама… При овој посети видели смо да ствари у кући полако, али сигурно, отказују једна за другом. Фрижидер, веш машина, кревети, лустер… све је у јако лошем стању, осим шпорета који смо им ми обезбедили у претходној акцији. У овој породици сви чланови воле да читају, и пуно читају, па овом приликом позивамо све људе да нам се прикључе у акцију прикупљања књига. Поново се поздрављамо са Васићима у нади да ћемо следећи пут успети још више да им помогнемо и олакшамо тежак живот. 

Рачуни и потврде финансиране помоћи