Нова штала за Перовиће код Чачка

Хуманитарна организација Срби за Србе помогла је током лета породици Перовић из села Остра код Чачка у куповини материјала за изградњу штале у вредности од 177.273 динара. Наменска донација за Перовиће стигла је из канадског огранка Хуманитарне организаиције Срби за Србе, током велике Божићне кампање IN TIME FOR BOZIC.

 Стара штала породице Перовић

Перовићи, о којима смо у најпространијем селу у Чачку чули само речи хвале, су годинама надничили како би прикупили средства за изградњу штале, упркос томе што станују у кући из 1860. године. Како сами наглашавају, стока их храни и од првог сусрета са нама су истицали да морају што пре преместити краве из оронуле старе штале, која је пред урушавањем.

 Почетак градње нове штале

Хуманитарна организација Срби за Србе обезбедила је материјал који Перовићи нису успели да купе, пре свега за гвожђе и дрвну грађу (детаљније можете видети у рачунима) и на тај начин помогла Перовићима да коначно сазидају нову шталу. О марљивости и вредностима породице Перовић говори и податак да су им током изградње помагали мајстори и комшије, које су на мобама задужили.

 Део пута до Перовића у селу Остра

 Чланови породице Перовић испред своје нове штале

Породицу Перовић чине oтaц Mиoмир, мajкa Mилкa и три синa Зoрaн (35), Влaдe (37) и Рaдe (32). Пeрoвићи имajу и три удате сeстрe (Лeлу 38 гoд, Зoрицу 28 гoд и Вeсну 26 гoд), од којих имају троје унучића, док је четврто унуче на путу.

 Поглед ка имању породице Перовић са макадамског пута

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ упућује позив свим пријатељима и донаторима организације да се укључе у акцију прикупљања средстава за помоћ овој и другим социјално угроженим вишедетним српским породицама.

Рачуни и потврде финансиране помоћи