Нова СЗС помоћ у Гроцкој

Након трагедије породица Петрушић и Милошевић из Гроцке, када им је марта месеца покренуто клизиште тотално уништило породичне куће, Хуманитарна организација Срби за Србе хитно је покренула конкретне кораке за помоћ. Да подсетимо, предузеће ХГ-ПРОФ Инжењеринг из Београда, на нашу молбу, обавило је геолошку проспекцију терена и сачинило Геотехничку експертизу (донација СЗС). У организацији СЗС и Удружења „Чаролија-пепељуга 21.века“, на челу са Иваном Стијовићем у Гроцкој организован је скуп грађана, како би превентивно информисали више од 30 породица, које ће се веома брзо наћи у готово истоветној ситуацији као породице Петрушић и Милошевић. Скуп у Гроцкој, организован је у Дому за културу Гроцка (Вила „Гавриловић“), која је готово на 15 м удаљена од места ножице покренутог клизишта и који је прво на удару да задеси истоветна судбина. Овај културно историјски споменик, општина Гроцка недавно је реновирала, међутим видљиве су данас силне пукотине и др. последице од мартовске катастрове. Скупу је присуствовало више од 25 власника породичних и викенд кућа, који такође имају велике последице од покретања клизишта. Сви су показали заинтересованост и захвалност нашој организацији на предузетим корацима.Идеја коју смо на овом скупу изнели, подржана је од свих, да се прикупе основне информације о власницима и њиховим поседима, са доказима о већ причињеној штети, са захтевима којима су се обраћали Општини, и неразумевањима на које су наишли. Иван Стијовић главни координатор СЗС на овом пројекту „Гроцка 2010“, сакупиће сву документацију и уз посебну апликацију обратићемо се надлежним институцијама – редом Општини Гроцка, Граду Београду, Министарствима за заштиту животне средине и просторно планирање, те Министарству пољопривреде, шумарсктва и водопривреде – Дирекцији за воде. У наредним данима информисаћемо вас о свему што смо предузели и на какве смо препреке наишли. Породице сигурно нећемо оставити незаштићене. За сада породице Петрушић и Милошевић, приватно су смештене у изнајмњеним кућама. Свако онај ко жели да […]

Након трагедије породица Петрушић и Милошевић из Гроцке, када им је марта месеца покренуто клизиште тотално уништило породичне куће, Хуманитарна организација Срби за Србе хитно је покренула конкретне кораке за помоћ. Да подсетимо, предузеће ХГ-ПРОФ Инжењеринг из Београда, на нашу молбу, обавило је геолошку проспекцију терена и сачинило Геотехничку експертизу (донација СЗС). У организацији СЗС и Удружења „Чаролија-пепељуга 21.века“, на челу са Иваном Стијовићем у Гроцкој организован је скуп грађана, како би превентивно информисали више од 30 породица, које ће се веома брзо наћи у готово истоветној ситуацији као породице Петрушић и Милошевић.

 Скуп у Гроцкој, организован је у Дому за културу Гроцка (Вила „Гавриловић“), која је готово на 15 м удаљена од места ножице покренутог клизишта и који је прво на удару да задеси истоветна судбина. Овај културно историјски споменик, општина Гроцка недавно је реновирала, међутим видљиве су данас силне пукотине и др. последице од мартовске катастрове. Скупу је присуствовало више од 25 власника породичних и викенд кућа, који такође имају велике последице од покретања клизишта. Сви су показали заинтересованост и захвалност нашој организацији на предузетим корацима. Идеја коју смо на овом скупу изнели, подржана је од свих, да се прикупе основне информације о власницима и њиховим поседима, са доказима о већ причињеној штети, са захтевима којима су се обраћали Општини, и неразумевањима на које су наишли. Иван Стијовић главни координатор СЗС на овом пројекту „Гроцка 2010“, сакупиће сву документацију и уз посебну апликацију обратићемо се надлежним институцијама – редом Општини Гроцка, Граду Београду, Министарствима за заштиту животне средине и просторно планирање, те Министарству пољопривреде, шумарсктва и водопривреде – Дирекцији за воде.  У наредним данима информисаћемо вас о свему што смо предузели и на какве смо препреке наишли. Породице сигурно нећемо оставити незаштићене. За сада породице Петрушић и Милошевић, приватно су смештене у изнајмњеним кућама. Свако онај ко жели да се породицама директно јави, а желите да помогнете, можете се обратити и преко следећих телефона – (Драгољуб Петрушић – 064-1120851 ) и (Жарко Милошевић – 065-2597777).