Нова Тројка из блока у Чикагу

10. јуна, амерички огранак Хуманитарне организаицје Срби за Србе одржао је 6. по реду хуманитарни турнир у брзом шутирању тројки, Тројка из блока у Чикагу. Турнир се чврсто утемељио и постаје све већи и већи како године пролазе. Ове године имали смо привелигију да нам се придруже НБА играч Никола Миротић и фудбалер Александар Катаи. Турнир је и ове године био врло успешан, јер смо заједно успели да прикупимо $11.347 за социјално угрожене српске породице на Балкану.

Турнир је нам отворио футбалер Чикага Фајер Александар Катаи и показао нам је да зна како да шутирају тројке, а не само како се дају голови противницима! У првом кругу такмичења учествовало је 55 шутера који су изашли да покажу свој таленат, упркос температуре преко 40 степени. Први круг такмићења је затворио НБА ас Никола Миротић са најјачим резултатом дана.

Када се завршио први круг, док су судије припремали списак такмичара који су доспели до другог круга, имали смо специјални музички програм који нам је извео Алекс Чикаго са новом песмом Српспки Орлови.

Александар Катаи и Никола Миротић

Као што је постао обичај, бивши шампиони се све чешће враћају у покушавају да понове славу. И ове године тако је било, па се створила врло добра атмосфера у полуфиналу и финалу. Колико је тесан резултат био, најбоље говори податак да је за освајање првог места одлучиво плејоф, а у то разигравању су учествовали Никола Миротић и Павле Ћосић. И опет је дошло до задњег шута, па је коначно човек који је два пута завршавао други, коначно освојио турнир, Павле Ћосић. Павле је коначно освојио пехар и чувену шампионску наранџасту мајицу Тројке из блока! Друго место наравно припало Николи Миротићу, а треће место је освојио Љубо Јевремовић. Интересантно да су Павле и Љубо обојица из Чачка, који је већ дуго познат као град кошарке у Србији.

Друго, прво и треће место на турниру Тројка из блока у Чикагу

Павле Ћосић, освајач турнира Тројка из блока Чикаго 2018.

Никола Миротић освојио је друго место, док је треће место освојио Љубо Јевремовић

Као и сваке године, срећни смо што нам се увек укључи дивна груп спонзора да омогуће овака спектакл. Ми се срдачно захаљујемо нашим спонзорима ове године: White City Logistics, Atlas Solutions, Love Freightways, American Motor Freight, Capital Investment Realty Group, JD Factors, Pure Live Music, Pure trucks, Pilsen Properties, MB Global Logistics, Skyvision Logistics, 3 Star Logistics, ADR Custom Builders, 2N Licensing, Lazic Deli, Roka Bakehouse, Beograd Café and D&L Solutions.

У име Хуманитарне организације Срби за Србе захваљујемо се свим учесницима и донаторима на подршци. Оваквим одзивом постижемо да хуманитарни турнир Тројка из блока расте из годину у годину. Сав приход који је прикушљен на турниру у Чикагу биће велика помоћ угроженим српским породицама. Пуно хвала свима на повервању и подршци!

СЗС Чикаго