Нови дом за Пантелиће код Лајковца

Хуманитарна организација Срби за Србе завршила је још једну акцију помоћи. Овог пута помоћ је добила породица Пантелић коју чине отац Миодраг, мајка Милица и њихови сјајни дечаци Иван (18), Јован (17), Ђорђе (14), Александар (13) и Марко (10). Они живе у селу Бајевац недалеко од Лајковца, а наша организација им је помогла око доградње и опремања куће у укупној вредности од 1.618.704 динара.

Желимо да истакнемо да смо породицу Пантелић обишли и помогли на иницијативу ђакона Бранимира Терзића и учитељице најмлађих Пантелића Невенке Раонић. Лепо је било видети уз колико љубави брину о њима. Пример вредан сваке похвале и поштовања.

Мајка Милица је, на жалост, психички оболела, па чак једно време у току прошле године није препознавала своју децу. Доста времена проводи по болницама. Чак је и отац болестан (закрчење крвних судова), али се као жесток борац брине о деци и домаћинству. Ради за плату од 40.000 динара како би им пружио основно. Због те плате не остварују право на социјалну помоћ, мада би им то с обзиром на околности веома значило. Имају и мању башту коју обрађују за своје потребе.

Пантелићи су до скоро живели у доста тешким материјалним условима. Време су проводили у само две мале неусловне собе у старој кући. Најстарији син већ неко време живи код ујака, а остала четворица су делила 2 кревета и 1 душек у соби на спрату.

Кад је била зима, спавали су заједно са родитељима у дневном боравку. Без обзира на све увек су пуни духа, ведрине и осмех им не силази са лица. Увек је лепо срести се са тако лепо васпитаном сеоском децом жељном дружења и игре.

Миодраг је раније, док их нису стигли бројни проблеми, уз помоћ родбине и пријатеља започео изградњу нове куће коју су били успели да озидају и покрију. Ипак, она је годинама стајала недовршена и неупотребљива.

Нова нада за породицу Пантелић појавила се доласком чланова Хуманитарне организације Срби за Србе који су успели да прикупе довољно средстава да им заврше неопходне грађевинске радове и опреме кућу.

Конкретно је урађена фасада, столарија, избетониран је улаз пред кућом, затворен кров изнад тога, доведена је вода до куће, као и одвод, развучене су електроинсталације по кући, одрађена је комплетна унутрашњост куће, сређено је купатило, избетонирани су подови и постављен је ламинат, купљена су четири нова кревета, два плакара, кухињски елементи, комбиновани фрижидер, веш машина, електрични шпорет, трпезаријски сто и шест столица.

Средства за помоћ породици Пантелић делом су прикупљена на спортско-хуманитарном турниру Одбојка из блока у Торонту, турниру Тројка из блока у Нирнбергу и турниру Тројка из блока у Линцу.

Породица Пантелић је једна од око 200 породица које смо успели да помогнемо у току 2018. године. Ипак, наш посао се ту не завршава јер преко 600 вишечланих породица још увек чека на нашу помоћ и тај списак је из дана у дан све дужи. Потребна је пре свега редовна подршка што већег броја донатора, па вас позивамо да нам се прикључите на тај начин!

Рачуни и потврде финансиране помоћи