Нови почетак за младе Ђуриће из Вировца!

Тешка животна прича Јелене (19), Ивана (17) и Раде (15), који су остали без оца 2003. године, без мајке 2010, а од 2017. године и без својих старатеља – бабе и деде по оцу, који су преминули у размаку од четрдесет дана – коначно је добила неке светлије тонове!

Хуманитарна организација Срби за Србе заједно са донаторима, пријатељима и волонтерима организације, успела је да срповеде још једну успешну акцију у 2019. години. Овога пута, помоћ је стигла код породице Ђурић из села Вировца надомак Мионице.

Ђурићима су сређене две собе на горњем спрату куће, замењена је столарија и такође су стављена ПВЦ врата, на завршетку степеница које воде на тај спрат. Што се беле технике тиче, обезбеђен им је комбиновани фрижидер, електрични шпорет и две пећи за грејање. Такође, пристигла је помоћ и у виду прикључних машина за тракторшпартач и циклон. Укупна вредност помоћи износила је 481.161 динар.


Ово је велика помоћ за нас. Пошто имамо преко пет хектара земље, прикључне машине које сте нам обезбедили, значајно ће нам помоћи да још брже и лакше обрађујемо земљу. Као што сте видели током прве посете, трудим се да вредно радим на својој земљи, како бих помогао и обезбедио нормалне услове за живот својим сестрама и бака Стани која нам је старатељ. Хвала свима који су нам помогли – скромним гласом захваљује Иван, млади домаћин ове породице.

Ђурићи некада нису могли да користе две дечије собе на спрату током зиме, јер нису имали изолацију и грејање. То им је значајно отежавало живот, јер су живели на првом спрату у простору недевољном за правилан психо-физички развој.


Сестра и ја смо пресрећне јер коначно не морамо да бринемо кад дође зима. Сада имамо своје собе током целе године, што нам је веома битно, јер као и све девојке у нашим годинама желимо да имамо своју приватност – радосним гласом објашњава нам најмлађа Рада колико ова помоћ значи за њену сестру и њу.

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим донаторима који су учествовали у пројекту помоћи породици Ђурић. Крај године се ближи, а остало је неколико десетина породица којима је потребно помоћи. Позивамо све донаторе да заједничким снагама наставимо да мењамо животе угрожених породица и ширимо ланац доброчинства, како бисмо ове године дошли до зацртаног циља – две стотине помогнутих породица!

 

Рачуни и потврде финансиране помоћи