Ново купатило Родићима у Новом Саду

Спортско-хуманитарни турнир у брзом шутирању тројки „Тројка из блока“ одржан је у Новом Саду 23. маја, када је уз помоћ поносних спонзора и пријављених 157 шутера скупљено 232.710 динара и 100 евра. Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује свима који су подржали овај турнир и са задовољством објављује да је пројекат изградње и опремања купатила породици Родић из Старих Лединаца успешно завршен! Чланови породице су родитељи Дејан и Александра са сином Стефаном (12) и ћеркама Леном (8) и Теодором (6). Укупна вредност материјала и радова износила је 323.988 динара.

 Стање куће пре почетка радова на доградњи купатила

 Грађевински радови на новом купатилу породице Родић

 Садашњи изглед купатила породице Родић

На најлепши начин Нови Сад је показао како брине о својим суграђанима! О петочланој породици Родић и ситуацији у којој живе писали смо пре турнира у Новом Саду, током турнира „Тројка из блока“ направљена је и репортажа Радио телевизије Војводине коју можете погледати у следећем прилогу:

Данас, неколико месеци касније, написаћемо само једно –  проширили смо им кућу тако што смо доградили купатило, али на тај начин смо им проширили и видике, указали на нове шансе и могућности и на број људи из целог света који су ту за њих када је најтеже. Баш тада када је најтеже, треба да се ради највише – Родићи су искористили нешто преосталог материјала од доградње куће и купатила, скупили још понешто и извели реновирање кухиње преградивши је на пола. Од две собе колико смо затекли када смо упознали ову вредну и поштену породицу – сада су настале четири!

 Лена, Стефан и Теодора Родић у свом новом купатилу

Нова будућност у Новом Саду! У кући Родића у Старим Лединцима сада је све ново! Уз помоћ донатора и спонзора, са пуно радова, цигли и блокова, родило се нешто велико, неописиво и невидиљиво, али опет – светло и пуно наде – будућност! Сви смо се окупили и пружили руку породици Родић и повели их у боље сутра. Свако је допринео на свој начин и свака је помоћ велика, што најбоље показује велики резултат! Посебно захваљујемо фирми Милинковић која је бесплатно превозила потребан материјал и тако уштедела значајна средства у овом пројекту.

 Срећна, задовољна и захвална породица Родић

Када је све било завршено, посетили смо Родиће у њиховом дому, одакле вас све срдачно поздрављају. Погледајте и сами у видео прилогу:

Као што рекоше најмлађи Родићи: ХВАЛА СВИМА! А ми кажемо: хвала и видимо се опет догодине у Новом Саду!

Будите и Ви део ,,Тројке из блока”!

 Срби за Србе са породицом Родић испред куће

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ упућује позив свим пријатељима и донаторима организације да се укључе у акцију прикупљања средстава за помоћ овој и другим социјално угроженим вишедетним српским породицама.

Рачуни и потврде финансиране помоћи