Ново купатило Војнићима у Бољевцу

У суботу 26. септембра представници организације СРБИ ЗА СРБЕ били су у радној посети у Бољевцу. Повод за обилазак овог прелепог места смештеног у подножју планине Ртањ био је веома леп – само месец и по дана након што је у Бољевцу другу годину заредом одржана ,,Тројка из блока”, приведени су крају радови на реконструкцији и опремању купатила породици Војнић, чиме је завршена је акција помоћи овој седмочланој породици! Породицу Војнић чине отац Синиша и мајка Слађана заједно са њихових пет кћери – Сандра (20), Сања (16), Сара (13), Сашка (9) и Софија (3). Укупна вредност помоћи износи 108.272 динара.

 Чланови породице Војнић у свом дому са представницима организацијеОвом приликом захваљујемо се нашим пријатељима из спортског савеза општине Бољевац, свим спонзорима и свим добрим људима Бољевца који су заједничким снагама допринели да ове године у том граду одржимо један од најуспешнијих турнира ,,Тројка из блока” и да реализујемо циљ који смо сви заједно зацртали пре самог турнира – да помогнемо Војнићима.

 Изглед купатила у дому породице Војнић

 Стање купатила породице Војнић приликом прве посете

 Стање купатила породице Војнић приликом прве посете

 Мала Софија у свом новом купатилу

Међутим, најбоље је уследило пред сам завршетак реконструкције купатила за Војниће. Најјачу и највећу потврду да ,,Тројка из блока” никога не оставља равнодушним, било да су у питању људи који помажу или људи којима се помаже, добили смо од породице Милосављевић из села Лукова надомак Бољевца којој смо од прве ,,Тројке из блока” одржане у овом месту прошле године такође помогли изградњом и опремањем купатила и куповином краве и телета. Наиме, Милосављевићи су нас контактирали са жељом да теле које смо им купили прошле године, а које је у међувремену израсло у здраву јуницу, поклоне Војнићима не би ли на тај начин и они дали свој допринос и помогли другима као што је и њима пружена помоћ.

 Најлепши поклон Војнићима од својих суграђана Милосављевића из Бољевца

Управо овакви гестови, када једна социјално угрожена породица временом “стане на ноге” и постане донатор другој социјално угроженој породици представљају врхунац нашег рада, јер и нама и нашим пријатељима и донаторима широм целог света шаљу јасну поруку да мисија Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ није само идеал којем тежимо, већ циљ који заједничким трудом итекако можемо да постигнемо! Уз Божију помоћ, догодине поново шутирамо тројке и помажемо социјално угроженим породицама у Бољевцу и околини.

 Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ позива све пријатеље и донаторе широм света да својим ДОНАЦИЈАМА подрже нове акције помоћи породицама широм Балкана, како би будућност српског народа била сигурна.

ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!

Рачуни и потврде финансиране помоћи