Ново купатило за Стевановиће

Хуманитарна организација Срби за Србе, помогла је током маја седмочлану породицу Стевановић из села Горачићи у општини Лучане реновирањем купатила. Породицу чине незапослени родитељи Живорад и Ивана са петоро деце, Алекса (15), Лука (14), Лазар (12), Матија (10) и најмлађа Ива (8). Стевановиће смо посетили претходне године и договорили реновирање купатила од средстава прикупљених на хуманитарном турниру „Тројка из блока“ у Лучанима. Укупна вредност помоћи износила је 93.531 динара.

Породица Стевановић живи тешко, али Бог их је благословио са петоро дивне деце, и снагом духа и ума који ову кућу држе часном и поштеном. Све је код њих скромно и племенито. Отац Живорад ради све врсте послова, по свим крајевима у Лучанима, и око Гуче и Лучана, и даље, по Србији и региону. Деца су од оца, који није завршио школе, научила и наследила манире, врлине и упорност.

Најстарији син планира да упише средњу школу у Чачку, машта о академији у Београду, чита књиге, и највише воли историју српског народа. А најмлађе дете, и једина ћерка, принцеза и миљеница старије браће, завршава први разред основне школе, и највише јој се свиђа српски језик. Трећак, петак, и седмак, имају своје ловачке псе, и лове лопту и песму и игру свуда око куће, и притом, са осмехом брину о многобројној стоци и живини на свом малом, али богатом имању. Ко хоће, тај може, а глава ове породице прави је доказ за то. Човек који је одбио социјалну помоћ државе, а успео да среди све своје дугове према држави. Имао дуг за струју, па га сам вратио.

Између старе оставе и купатила порушен је зид како би се направило ново пространије купатило за породицу Стевановић.

 Изглед оставе пре рушења зида

 Стање старог купатила приликом прве посете породици Стевановић

 Ново купатило породице Стевановић из Горичића код Лучана

 Отац Живорад захваљује се помоћи

Домаћин је наилазио на помоћ добрих људи са разних страна, и знаних и незнаних, али како се мења време, мењају се и ствари, људи дођу и оду, а живот иде даље. А Живорад се за својих петоро деце, заједно са вредном и радном супругом, бори сваки дан.

 Алекса, Ива, Матија, Лазар и Лука Стевановић захваљују се свим донаторима на пруженој помоћи

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ упућује позив свим пријатељима и донаторима организације да се укључе у акцију прикупљања средстава за помоћ овој и другим социјално угроженим вишедетним српским породицама.

Рачуни и потврде финансиране помоћи