Новогодишња радост у новом дому породице Милијановић

Тренуци када година полако долази до краја, и када се празнична еуфорија све више приближава, представљају најбоље време за посећивање и помоћ социјално угроженим породицама, јер симболично многим породицама божићни и новогодишњи празници представљају идеалну прилику за нови почетак.

Након дугогодишњих проблема и двоцифреног броја сељења у последњих неколико година, породици Милијановић из Крагујевца остварио се највећи сан – коначно су добили своју кућу!

Подсетимо, проблеми ове породице почели су када је домаћин Стеван добио отказ пре више од две године. Тада почињу њихове муке са покривањем кирије, рачуна и редовних трошкова. Због тога су били принуђени да се често селе.

Oца Стевана, мајку Кристину и шесторо деце – Милицу (14), Марију (10), Марину (9), Катарину (5), Огњена (3) и Александра (1) затичемо насмејане и срећне на прагу своје нове куће.


Не могу да опишем како се осећам у овом тренутку. Толико пута смо се селили, стално стрепили да ли ће нас неко примити, јер са шесторо деце ретко ко нам је излазио у сусрет. Сада је све другачије, невероватан је осећај знати да имамо нешто своје, нешто што нам омогућава да будемо спокојни – објашњава нам отац Стеван колико нова кућа значи за његову породицу.

Уз помоћ донатора широм света, Хуманитарна организација Срби за Србе за породицу Милијановић купила је кућу са плацом од 10 ари у Сопоту. Вредност помоћи износи 2.398.740 динара.


Као што видите код нас је новогодишња еуфорија већ почела. Јелка је окићена, кућу смо украсили, деца су весела и сви се радујемо нашем новом почетку у Сопоту – рекла нам је мајка Кристина.

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим донаторима на учешћу у још једној великој акцији!

Рачуни и потврде финансиране помоћи