Oбезбеђен камион за Народне кухиње на Косову и Метохији

Сарадња између ХО Срби за Србе и Народних кухиња на Косову и Метохији настављена је када је на рачун Епархије рашко-призренске уплаћено 5.000 евра. Ова донација омогућила је Народним кухињама да купе камион.

Захваљујући томе што годинама познајете наш рад, активно учествујете у њему, имали сте јасан увид у велику потребу наше организације у набавци камиона, који ће олакшати и смањити трошкове транспорта – рекли су нам из добротворне организације Епархије рашко-призренске Мајка девет Југовића.

У акцији су, поред наше организације, учествовали Фондација Делије и Сви за Космет. Укупна вредност камиона износила је 14.549 евра.

Сви пројекти покренути у циљу самоодрживости Народних кухиња су од изузетне важности. Они пружају приносе и приходе које кухиње користе циклично у раду и тако остварују континуиран и беспрекидан рад. Хуманитарна организација Срби за Србе упућује позив свим донаторима широм света да подрже нове велике пројекте помоћи српском народу на Косову и Метохији како би остао и опстао на својим вековним огњиштима.

Рачуни и потврде финансиране помоћи