Обезбеђена помоћ за две породице из Северне Македоније

Занимљива и надасве корисна помоћ испоручена је за две породице са подручја Северне Македоније. Фокус је био на економском оснаживању породица, како би својим радом, успели да привређују сами за себе и да остварују додатне приходе. Укупна вредност испоручене помоћи у овој акцији, износила је 9.840 евра.

Прво је посећена породица Далибора и Тање Серафимовић из Старог Нагоричана. Серафимовићи имају двоје деце, сина Николу (14) и ћерку Милену (13). Породицу познајемо од раније, с обзиром да смо их скромно помагали у два наврата, испоруком једног шпорета и једног замрзивача пре више од десет година. Далибор је један вредан и захвалан човек, који осим што брине о богатој српској културној баштини у том крају, труди се да помогне и својим сународницима и мештанима. Често је и нама од помоћи на самом терену, пружајући нам разне логистичке услуге и достављајући корисне информације о потребитим породицама. Узевши све у обзир, договор је био да се за његову породицу обезбеди један трактор, који ће убудуће користити за обрађивање земље, али и за одржавање објеката српске културне баштине. Издвојено је 5.700 евра у ту сврху.

Успешно је завршена и планирана испорука помоћи за породицу Милићевић, из села Кривогаштане, које се налази на југозападу земље, недалеко од Прилепа. Породицу чине супружници Милош и Елена и деца Ана (7), Ирина (5) и Алексеј (3). За ову младу породицу, која је изразила жељу да подигне на виши ниво бављење пчеларством, како би им то био главни и основни извор прихода, обезбеђено је двадесетосам кошница. Вредност испоручене помоћи износи 4.140 евра.Очекује нас до краја године, завршетак још неколицине занимљивих и великих пројеката на тлу Северне Македоније. Захваљујемо се Српском културно-информативном центру СПОНА из Скопља на наставку успешне сарадње у пројектима помоћи угроженим породица у овим крајевима.

Рачуни и потврде финансиране помоћи