26. новембра 2021.

Oбезбеђена сточна храна за Народне кухиње на Косову и Метохији

Сарадња између ХО Срби за Србе и Народних кухиња на Косову и Метохији настављена је када је на рачун Епархије рашко-призренске уплаћено 4.000 евра. Ова донација омогућила је Народним кухињама да купе сточну храну.
У овим суровим временима, када се проблеми нижу један на други, добијамо још једну важну помоћ у новчаној донацији којом смо обезбедили куповину сточне хране односно сена и детелине. Пријатељство које смо изградили на самом почетку наше сарадње, која траје и цвета дуги низ година, рађа лепе приче а из нас извлачи топле речи захвалности. Нама је ова помоћ била преко потребна. Јесење доба је доба када је јако важно имати залихе сточне хране, јер узгој велике и мале стоке захтева и велику потрошњу – рекли су нам из Народних кухиња
Сви пројекти покренути у циљу самоодрживости Народних кухиња су од изузетне важности. Они пружају приносе и приходе које кухиње користе циклично у раду и тако остварују континуиран и беспрекидан рад. Хуманитарна организација Срби за Србе упућује позив свим донаторима широм света да подрже нове велике пројекте помоћи српском народу на Косову и Метохији како би остао и опстао на својим вековним огњиштима.
Рачуни и потврде финансиране помоћи

Повезане вести

Коментари