Обезбијеђен први дио помоћи за Михајловиће код Берана

Породицу Михајловић чине Андријана (10), Илија (13), Анастасија (14), Милутин и Агелина. Живе у неприступачном селу Заграђе код Берана, а против тешког живота боре се трудом и осмијехом!

Мајка Агелина, која је дошла из Албаније, има велике проблеме са куком и кичмом, па је принуђена да се креће уз помоћ штака. Нажалост, отац Милутин, такође, има проблем са кичмом, а и вид му је само 20% у функцији. Иако инвалид, принуђен је да ради све што стигне како би прехранио породицу. У посљедње вријеме ради при пилани.

До скоро су живјели у старој кући са огромним рупама на плафону. У кућу су им улазиле чак и змије!

Започели су били изградњу нове куће коју нијесу могли да заврше. Емисија Дневница обезбиједила им је прије годину дана грађевински материјал, па су уз помоћ рођака и добрих људи успјели бар приземље да доведу у функционално стање.

Хуманитарна организација Срби за Србе ријешила је да им обезбиједи електроматеријал, ламинат и столарију како би затворили и први спрат куће. Укупна вриједност помоћи износи 3.194 евра.

Хвала свим донаторима на подршци. Више информација о породици може се наћи у извјештају о првој посјети, а накнадно ће бити придодато још фотографија. Настављамо с активностима широм Црне Горе!

Рачуни и потврде финансиране помоћи