11. фебруара 2016.

Обиђите светиње на Косову и Метохији

Обиђите светиње на Косову и Метохији
Уз благослов Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, поново ће се одржати дводневно путовање током којег ће се обићи српске светиње и енклаве на Косову и Метохији, којима ће Независнa асоцијацијa студената лично однети хуманитарну помоћ. Полазак на ово ходочшће планирано је у петак увече 11. марта 2015. године, резервације на +381 (0) 64 40 40 579. ПЛАН ПУТА:

Петак (11. март) - Полазак у вечерњим сатима из Београда од Храма Светог Саве. Субота (12. март) - Ујутру стижемо у село Бабин мост. Даље посећујемо Газиместан, Грачаницу, село Лепина, Призрен (црква Богородица Љевишка, Саборни храм Светог Ђорђа, Призренска Богословија, манастир Светих Архангела) и на бденије идемо у Зочиште. На вечеру, ноћење и дружење са мештанима иде се у Велику Хочу и Ораховац, где можемо посетити Дечанску виницу и цркву Светог Стефана.

Недеља (13. март) - Одлазак у Високе Дечане на Свету Литургију. Обилазак Пећке Патријаршије, села Гораждевац, манастира Будисавци и Девич. У вечерњим сатима повратак у Београд. У вечерњим сатима повратак у Београд. Путује се аутобусом који ће бити под полицијским надзором. Број места је ограничен. Цена пута је 45 евра (може и у динарској против-вредности). Преноћиште је у приватним кућама а вечера у црквеној трпезарији. Могућност плаћања на рате чековима. Пријаве до 4. марта 2016. Информације и пријављивање на број 064 40 40 579. ЗАМОЛИЛИ БИСМО ДА СЕ НЕ ПРИЈАВЉУЈУ ЉУДИ КОЈИ ЋЕ ПРАВИТИ ПРОБЛЕМЕ. ИДЕМО ДА НА ЈЕДАН МИРАН И КУЛТУРАН НАЧИН ОБИЂЕМО НАШ НАРОД И ПРУЖИМО ИМ ПОДРШКУ. Од хуманитарне помоћи, поред финансијске потребна је и друга у виду:

- Хране: брашно, шећер, со, уље, поврће, воће, конзерве..

- Хигијена: прашак за веш, шампони, сапуни...

Независна Асоцијација Студената

Повезане вести

Коментари