Обиђите светиње на Косову и Метохији

Уз благослов Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, поново ће се одржати дводневно путовање током којег ће се обићи српске светиње и енклаве на Косову и Метохији, којима ће Независнa асоцијацијa студената лично однети хуманитарну помоћ. Полазак на ово ходочшће планирано је у петак увече 23. октобра 2015. године, резервације на +381 (0) 64 40 40 579. ПЛАН ПУТА:
Петак (23. октобар) – Полазак у вечерњим сатима из Београда од Храма Светог Саве. Субота (24. октобар) – Ујутру стижемо на Газиместан. Даље посећујемо цркву у Обилићу, Грачаницу, рановизантијско археолошко налазиште Улпиана, Липљан, село Рабовце, Призрен (црква Богородица Љевишка, манастир Светих Архангела) и на бденије идемо у Зочиште. На вечеру, ноћење и дружење са мештанима иде се у Велику Хочу и Ораховац, где можемо посетити Дечанску виницу и цркву Светог Стефана.

Недеља (25. октобар) – Обилазак цркве у Брњачи. Одлазак у Високе Дечане на Свету Литургију. Обилазак Пећке Патријаршије, Пећке Митрополије, манастира Девич и Бањска. У вечерњим сатима повратак у Београд. Путује се аутобусом који ће бити под полицијским надзором. Број места је ограничен. Цена пута је 45 евра (може и у динарској против-вредности). Преноћиште је у приватним кућама а вечера у црквеној трпезарији. Могућност плаћања на рате чековима. Пријаве до 16. октобра 2015. Информације и пријављивање на број 064 40 40 579. ЗАМОЛИЛИ БИСМО ДА СЕ НЕ ПРИЈАВЉУЈУ ЉУДИ КОЈИ ЋЕ ПРАВИТИ ПРОБЛЕМЕ. ИДЕМО ДА НА ЈЕДАН МИРАН И КУЛТУРАН НАЧИН ОБИЂЕМО НАШ НАРОД И ПРУЖИМО ИМ ПОДРШКУ. Од хуманитарне помоћи, поред финансијске потребна је и друга у виду:

-Хране: брашно, шећер, со, уље, поврће, воће, конзерве..

-Хигијена: прашак за веш, шампони, сапуни…

Независна Асоцијација Студената