09. маја 2018.

Обиђите светиње на Косову и Метохији

Уз благослов Патријарха Иринеја, 8-10. јуна 2018. године одржаће се дводневно хуманитарно-ходочасно путовање током којег ће се обићи светиње и енклаве по Косову и Метохији, којима ће Независнa асоцијацијa студената „Сви за Космет’’ лично однети прикупљену помоћ. Полазак на ово ходочашће планирано је у петак увече, резервације на +381 (0) 64/40-40-579. ПЛАН ПУТА:

Петак (8. јун) - Полазак у вечерњим сатима из Београда од Храма Светог Саве.

Субота (9. јун) - Ујутру прво посећујемо Газиместан. Даље обилазимо Приштину, Грачаницу, Драганац, Штрпце на Шар планини, Призрен (обилазе се црква Богородица Љевишка и манастир Светих Архангела) и на бденије идемо у манастир Зочиште. На вечеру, ноћење и дружење са мештанима иде се у Велику Хочу и Ораховац, где можемо посетити Дечанску виницу и цркву Светог Стефана.

Недеља (10. јун) - Ујутру посета цркви у Ораховцу. Одлазак у манастир Високе Дечане на Свету Литургију. Обилазак манастира Пећке Патријаршије, Девич, Будисавци и Бањска.

У вечерњим сатима повратак у Београд.

Путује се аутобусом који ће бити под полицијским надзором. Број места је ограничен. Цена пута је 45 евра (може и у динарској против-вредности).

Преноћиште је у приватним кућама, а вечера у црквеној трпезарији. Могућност плаћања на рате чековима. Пријаве до 1. јуна 2018.

Информације и пријављивање на број +381 (0) 64/40-40-579.

ЗАМОЛИЛИ БИСМО ДА СЕ НЕ ПРИЈАВЉУЈУ ЉУДИ КОЈИ ЋЕ ПРАВИТИ ПРОБЛЕМЕ. ИДЕМО ДА НА ЈЕДАН МИРАН И КУЛТУРАН НАЧИН ОБИЂЕМО НАШ НАРОД И ПРУЖИМО ИМ ПОДРШКУ.

Од хуманитарне помоћи, поред финансијске потребна је и друга у виду:

- Хране: брашно, шећер, со, уље, поврће, воће, конзерве..

- Хигијена: прашак за веш, шампони, сапуни...

Независна Асоцијација Студената

Повезане вести

Коментари