08. октобра 2019.

Обиђите светиње на Косову и Метохији

Уз благослов Патријарха Иринеја, 22. новембра 2019. године одржаће се дводневно хуманитарно-ходочасно путовање током којег ће се обићи светиње и енклаве на Косову и Метохији, којима ће НАС „Сви за Космет’’ лично однети прикупљену помоћ. Полазак на ово ходочашће планирано је у петак увече, резервације на +381 (0)64/40-40-579. ПЛАН ПУТА:

Петак (22. новембар) - Полазак у вечерњим сатима из Београда од Храма Светог Саве.

Субота (23. новембар) - Ујутру прво идемо на Газиместан. Даље обилазимо Приштину, Грачаницу, Старо Грацко, Призрен (обилазе се црква Богородица Љевишка и манастир Светих Архангела) и на бденије идемо у Зочиште. На вечеру, ноћење и дружење са мештанима иде се у Велику Хочу и Ораховац.

Недеља (24. новембар) - Одлазак у манастир Високи Дечани на Свету литургију и славу манастира. Обилазак Пећке Патријаршије, манастира Девич и Бањска. У вечерњим сатима повратак у Београд.

Путује се аутобусом који ће бити под полицијским надзором. Број места је ограничен. Цена пута је 45 евра (може и у динарској против-вредности). Преноћиште је у приватним кућама, а вечера у црквеној трпезарији. Могућност плаћања на рате чековима. Пријаве до 15. новембра 2019. године (БРОЈ МЕСТА ЈЕ ОГРАНИЧЕН).
Информације и пријављивање на број +381 (0)64/40-40-579.
ЗАМОЛИЛИ БИСМО ДА СЕ НЕ ПРИЈАВЉУЈУ ЉУДИ КОЈИ ЋЕ ПРАВИТИ ПРОБЛЕМЕ. ИДЕМО ДА НА ЈЕДАН МИРАН И КУЛТУРАН НАЧИН ОБИЂЕМО НАШ НАРОД И ПРУЖИМО ИМ ПОДРШКУ.

Од хуманитарне помоћи, поред финансијске потребна је и друга у виду:

- Хране: брашно, шећер, со, уље, поврће, воће, конзерве..

- Хигијена: прашак за веш, шампони, сапуни...

Независна Асоцијација Студената

Повезане вести

Коментари