Обиђите светиње на Косову и Метохији

Уз благослов Патријарха Иринеја, 10. априла 2020. године одржаће се дводневно хуманитарно-ходочасно путовање током којег ће се обићи светиње и енклаве на Косову и Метохији, којима ће НАС „Сви за Космет’’ лично однети прикупљену помоћ. Полазак на ово ходочашће планирано је у петак увече, резервације на +381 (0)64/40-40-579.

ПЛАН ПУТА:

Петак (10. април) – Полазак у вечерњим сатима из Београда од Храма Светог Саве.

Субота (11. април) – Ујутру прво посећујемо Обилић. Даље обилазимо Газиместан, Грачаницу, Драганац, Штрпце на Шар-планини, Призрен (обилазе се црква Богородица Љевишка и манастир Светих Архангела) и на бденије идемо у Зочиште. На вечеру, ноћење и дружење са мештанима иде се у Велику Хочу и Ораховац.

Недеља (12. април) – Посета цркви у Ораховцу. Одлазак у манастир Високи Дечани на Свету литургију. Обилазак Пећке Патријаршије, манастира Гориоч, Девич и цркве у јужној Косовској Митровици. У вечерњим сатима повратак у Београд.

Путује се аутобусом који ће бити под полицијским надзором. Број места је ограничен. Цена пута је 45 евра (може и у динарској против-вредности). Преноћиште је у приватним кућама, а вечера у црквеној трпезарији. Могућност плаћања на рате чековима. Пријаве до 3. априла 2020. године.
Информације и пријављивање на број +381 (0)64/40-40-579.
ЗАМОЛИЛИ БИСМО ДА СЕ НЕ ПРИЈАВЉУЈУ ЉУДИ КОЈИ ЋЕ ПРАВИТИ ПРОБЛЕМЕ. ИДЕМО ДА НА ЈЕДАН МИРАН И КУЛТУРАН НАЧИН ОБИЂЕМО НАШ НАРОД И ПРУЖИМО ИМ ПОДРШКУ.

Од хуманитарне помоћи, поред финансијске потребна је и друга у виду:

Хране: брашно, шећер, со, уље, поврће, воће, конзерве..

Хигијена: прашак за веш, шампони, сапуни…

Независна Асоцијација Студената