Обилазак породице Шућуровић из Стублица

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе обишли су породицу Шућуровић из Стублице, 20 километара од Трстеника. Ову велику породицу са оцем Драганом и мајком Иваном чини још деветоро мале деце: Анђела (12), Милица (11), Јован (10), Урош (9), Емилија (5), Наталија (4), Тамара (3), Вељко (2) и Илија (1).

Отац Драган и мајка Ивана нису стално запослени и као породица не примају социјалну помоћ, међутим малу и недовољну помоћ добијају у облику дечјег додатка. Отац Драган бави се пољопривредом на свом земљишту и колико је у могућности повременим надничењем по селу.

Три спаваће собе у њиховој кући су наравно недовољне за породицу ове бројности, зато су Шућуровићи тражили помоћ за доградњу једне или две собе у постојећем поткровљу. Како се отац бави пољопривредом и узгаја малине потребна му је фреза за трактор, а осим тога, породици је могуће помоћи набавком домаћих животиња, тачније свиња, које би добро дошле за њихову празну шталу.

Вредна и позитивна породица Шућуровић на све начине одупире се тешком животу у далеком месту Стублица у Гледићким планинама. Оно што је битно јесте да заслужују подршку, па позивамо све људе да донирају у складу са њиховим могућностима!