Облежена слава СЗС Св. Василије Острошки

Хуманиратна организације СРБИ ЗА СРБЕ прославила је у суботу 12. маја своју славу Светог Василија Острошког. Представници организације из Србије, Републике Српске, Сједињених Америчких Држава, Швајцарске, Канаде, Немачке и Шведске окупили су се у својим парохијама и пресекли славски колач и освештали жито. У наставку вести погледајте лепе фотографије прославе Светог Василија Острошког широм света.

Након литургије, чланови и пријатељи Хуманитарне организације Срби за Србе освештали су славски колач и жито у храму Светог Симеона Мироточивог на Новом Београду.

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе окупили су се у Козарској Дубици где је обележена слава организације.

Такође, чланови организације освештали су славски колач и жито на Палама, званичном седишту организације Срби за Србе у Републици Српској.

У Нирнбергу, званичном седишту Хуманитарне организације Срби за Србе у Немачкој, освештано је славско жито и колач.

Чланови и пријатељи организације Срби за Србе освештали су славски колач и жито и у Берлину.

У цркви Светог Николе у Чикагу традиционално је је освештано славско жито и колач од стране чланова организације у овом највећем српском граду у САД.

Такође, представници наше организације традиционално су освештали жито и колач у Вашингтону.

У Берну, чланови Хуманитарне организације Срби за Србе присуствовали су светој литургији а након тога и освештали славски колач и жито.

По први пут, славски колач и жито освештани су у Стокхолму од стране чланова и пријатеља наше организације у Шведској.

Слава организације Св. Василије Острошки свечано је прослављена након литургије у Торонту у кругу чланова и пријатеља Хуманитарне организације Срби за Србе у Канади.