Обнова српске школе у Далмацији

У склопу подршке пројекту санације и обнове школских просторија у селу Риђане у Далмацији за потребе рада Удружења “Жене Косовске долине”, Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ обезбедила је основни грађевински материјал у вредности од 265 €. Радови конкретно на обнови просторије у којој ће се налазити и библиотека овог удружења ће започети ускоро. Рад будуће библиотеке је наша организација већ помогла обезбеђивањем 13 пакета књига.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Krajina/2016/Skola/dalmacija1.jpgПредседница Удружења Радмила Дрезга са купљеним материјалом https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Krajina/2016/Skola/dalmacija3.jpg

Наговештавамо да је за потпуну санацију школских просторија које ће ово удружење користити за своје и више него племените делатности потребно још 3.200 €. Организација СРБИ ЗА СРБЕ ће се потрудити да обезбеди још средстава за овај пројекат, а истовремено позивамо и све добронамерне људе и заинтересоване организације да се прикључе овој акцији, како би се пројекат завршио у што краћем року, а све на општу корист нашег народа са тог подручја. Акцији наше организације се одазвао и Српски Народни Форум из Борова донацијом у износу од 14.500 динара.

Рачуни и потврде финансиране помоћи