Одиграна седма хуманитарна утакмица Кош за срећу

Пред незапамћено пуним трибинама терена КК Партизан на Калемегдану 6. јула ове године одиграна је седма хуманитарна утакмица Кош за срећу. Као и у претходним окупљанима јавних личности, повод је био хуманитарног карактера, а овај пут сва прикупљена средства су намењена за изградњу новог фабричког постројења за прераду сокова и џемова на пољопривредном имању манастира Грачаница. Заједничка мисија учесника, спонзора и публике је проглашена успешном и на Калемегдану је тог дана прикупљено 170.590 динара.

Победу је однела екипа љубичастих резултатом 101:96 против жутих, а победнички тим предводио је кошаркаш Билбаа Горан Хускић са 21 поеном и добио МВП признање, те прекинуо двогодишњу доминацију чувеног репера Николе Јелића Микрија који је био најкориснији играч претходна два Коша за срећу.

Што се самог меча тиче, поред маестралног Хускића, у љубичастом дресу је поново бриљирао поменути Микри и постигао 18 поена. Кошаркаш барске Будућности Марко Јеремић је додао 11, а од учесница се у овом тиму истакла глумица Митра Младеновић са шест поена и тројком за препричавање.

Репер Милош Грубор Бигру је предводио тим жутих са 17 поена, кошаркаш Нино Челебић је имао 16, а центар Автодора Душан Ристић 14.

Одлично су се снашле и друге даме у овом дуелу, глумице Сташа Николић и Драгана Мићаловић, као и спортска новинарка Марина Секулић, сјајну ролу су имали и глумци – Милош Влалукин, Јован Јовановић, Лука Грбић, Денис Мурић, Стеван Пиале, Саша Јоксимовић, Никола Глишић.

Учестовали су и познати српски кошаркаши Марко Кешељ, Стефан Бирчевић, Иван Паунић, Марко Тејић, Драган Апић, као и чувени Владан Лукић који је са Црвеном звездом 1991. освојио Куп европских шампиона.

Такође, ту су били и представници јутјуб заједнице, Милан Инић Јасерштајн, Немања Блажић Трики, Вук Вукашиновић и Александар Трифуновић, познати репер Бошко Ћирковић Шкабо, светски 3X3 шампион Марко Дугошија, манекен Влада Вуксановић и водитељ Иван Тешановић, док је за миксетом атмосферу подгрејао ДЈ Мрки.

Сем хуманитарне утакмице у којој је донирано 124.590 динара, Кош за срећу је у протеклом периоду имао још неколико запажених акција. Хуманитарна утакмица због пандемије корона вируса није играна 2020. али је Кош за срећу прикупио тада 400.929 динара разним акцијама међу којима је била хуманитарна аукција дреса Луке Јовића из Реал Мадрида (продат за 82.299 динара), Стони фудбал за срећу и друге. Такође, и у 2021. је била једна хуманитарна куповина дреса када је, Дејана Дамјановића за 24.000 динара. У процесу од припреме меча и коначног отказивања 2020. па до утакмице одигране на лето 2021. је Кош за срећу сакупио 608.780 динара. Последња акција у низу био је Стони фудбал за срећу у Кафани Ниш где је сакупљено 37.460 динара.

На крају, још једном се захваљујемо свима који су дали свој допринос у реализовању овог догађаја!