Одржан Букет из блока у манастирима Осовица и Моштаница

Љубав и заједништво. Тако бисмо почели овај извјештај. Узајамна љубав и подршка народа и монаштва, довели су до тога да испишемо још једну дивну причу. У недељу, 28.04.2024. године, на празник Цвијети одржан је догађај Букет из блока у манастиру Осовица и у манастиру Моштаница.


Након литургије у манастиру Осовица, у току бесједе, игуман Теофил је дивним ријечима напоменуо народу да, у складу са могућностима, подрже догађај који смо организовали и вјернике је упознао са радом организације.
Велики број дјеце и одраслих, свих година, долазили су и куповали букете, неки да усреће мајке, супруге, дјевојке, а други из жеље да помогну у овој акцији.
Осмијеси на лицима и непрестано добро расположење су употпунили догађај.

У манастиру Моштаница ништа мање гостопримство и ништа мања љубав коју смо осјетили, како од монаштва и свештенства, тако и од вјерног народа.
Након свете тајне Јелеосвећења, гдје је било присутно више стотина људи, игуман Сергије обратио се људима и на крају замолио све присутне да обрате пажњу на штанд наше организације, зашто смо ту, коме помажемо и да буду сигурни да ће тај новац отићи на право мјесто.
Заступничким ријечима драгог игумана, вјерни народ се у групама смјењивао код нашег штанда да купи букет, великом брзином букети су распродани, али то није умањило жељу присутних да дођу и донирају у кутију.
Многи наши волонтери су помагали у послуживању, те смо били свједоци како слога и узајамна љубав чине да све буде лако и проткано концем практичног свједочења Христових ријечи: „Опет вам заиста кажем: Ако се два од вас сложе на земљи у било којој ствари за коју се узмоле, даће им Отац мој који је на небесима. Јер гдје су два или три сабрана у име моје, ондје сам и ја међу њима. (Мт. 18,19-20)“. 
Много лијепих успомена, дивних повратних реакција од вјерног народа, препуних среће и радозналости малишана и братска
љубав нашег монаштва учинили су да овај дан буде уписан трајно у срца наших волонтера и на то све прикупили смо 4.014 КМ.
Идемо даље, сви заједно, јер дјеца су наша будућност!