Одржан пети догађај у Шведској у 2019. години

Дана 21. децембра смо се окупили у просторијама Српског удружења Солна у северном Стокхолму на хуманитарно-спортском турниру Пикадо из Блока не бисмо ли постигли циљ Хуманитарне организације Срби за Србе за 2019. годину. Од срца се захваљујемо свима на учешћу и са радошћу обавештавамо да смо скупили 3.040 круна ове вечери и да смо се лепо дружили и такмичили.

Наш циљ је да помогнемо што више породица које живе у нехуманим условима широм Балкана. Од Војводине, преко Шумадије, Крајине, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Косова и Метохијечесто у неприступачним селима или у заборављеним енклавама, живе деца која говоре наш језик, славе наше празнике и преживљавају гола, боса, без воде, хране или пажње, али која ипак нису сама и беспомоћна. Армија донатора и волонтера широм света мисли на њих, шаље им молитве, али и новац који ће им обезбедити елементарне услове да преживе, сазру и одрасту, те онда и они помогну друге.

Реновирамо им кровове и прозoре, градимо куће, купујемо тракторе и моторне тестере, укратко, чинимо их способнима да се старају сами о себи. То је врло тешко постићи без ичије помоћи, а они често немају никог – осим нас! У ова тешка времена за свакога сви ови милиони људи су нашли за сходно да помогну и наша је част и обавеза да ту помоћ спроведемо до краја и кроз ову Божићну акцију.

Наша мала, али одабрана група људи која се окупила у Стокхолму и сви наши пријатељи који су подржали овај догађај – вођство СУ Солна, волонтери, учесници турнира и само гости ове вечери, су део ове велике приче и од срца смо им захвални.

На турниру су пехар и медаље освојили:

  1. Јовица Радоњић
  2. Борислав Симић
  3. Бојан Шундек

Позивамо вас да нам се придружите и у другим приликама и тиме обрадујете све те породице којима не треба уствари пуно. Нечија пажња и скромна помоћ може да учини чуда што резултати наших акција широм Балкана свакодневно и показују. Уз Божију и вашу помоћ доћи ће и Божић кад неће бити потребе за оваквим акцијама. До тад останите пријатељи и подршка тој деци која живе у нехуманим условима помажући рад наше организације било временом, новцем или идејама јер деца су наша будућност!