Одржан први Концерт из блока у Брчком

У Брчком је у суботу, 18. маја, одржан први хуманитарни Концерт из блока.

Сала Културно-административног центра „Патријарх српски Павле“ је била мала за све који су то вече дошли да подрже хуманитарну организацију Срби за Србе.

Брчко је увијек био град племенитих људи великог срца што је још једном доказано. На концерту је прикупљено 1.408,40 КМ, а у донаторским кутијама, које су биле постављене у Брчанским храмовима, прикупљено је још 2.152,50 КМ, што нас доводи до коначне цифре од фантастичних 3.560,90 КМ.

Сав приход намјењен је великој Видовданској акцији на Косову и Метохији, приликом које је планирана помоћ за преко 40 породица.

Концерт је отворен поздравном ријечју оца Александра Рељића, који је поздравио све присутне и Благословио почетак ове дивне вечери, након чега је услиједио кратак филм о досадашњем раду организације.

У наставку публици су се представили мјешовити хор „Свети Роман Мелод и Света Анастасија Српска“, дио дјечијег хора „Нотице“, етно група „Босиљак“, Теодора и Анастасија Шарић, Александра Јефимић, гуслар Милош Маркановић, СПКД „Просвјета“ Брчко, КУД „Јоцо Савић Илићка“ и СПКД „Крепшић“.

Упечатљив моменат је сама завршница концерта када је публика углас, са свим учесницима, пјевала Весели се српски роде и тиме затворила ово феноменално вече.

Посебну захвалност дугујемо свештенству Храма Успења Пресвете Богородице, Храма Преподобне мати Параскеве – Свете Петке, Храма Свете великомученице Недеље, Храма Вазнесења Господњег, свим учесницима, Милици Стопарић, Драгану Китићу, Вијоли Рајачић и свима који су нам помогли у реализацији концерта.

Дјеца су наша будућност!