Одржан трећи турнир „3 на 3” у Аделејду

Дана, 10. марта, са почетком од 12 часова, на теренима Црквено-школске општине „Свети Сава у Аделејду успешно је одржан трећи турнир „3 на 3”! Као и претходна два пута организатори турнира били су: Црквено-школска општина Свети Сава, КК Шмекери и КК Београд. За помоћ многочланим породицама на овом турниру укупно је сакупљено 800 евра.

У две различите дисцинплине – баскет 3 на 3 и шутирањe тројки такмичили су се како Срби из Аустралије тако и сви заинтересовани, па је овај турнир показао да када је племенити циљ у питању не постоје разлике које могу да нас спрече да помогнемо онима којима је помоћ најпотребнија.

Због свега наведеног, атмосфера на самом турниру била је фантастична. Спорт, дружење и традиционална српска кухиња још једном су се показали као идеална комбинација за ширење позитивне енергије и доброг расположења, који су утицали на то да овај дан буде незабораван. Још једном се показало да српски народ и те како може да буде поносан на своју дијапспору која наставља да помаже своје сународнике у матици.

Што се тиче самог турнира, у баскету 3 на 3 победници су:

  1. All Stars
  2. ЛеБрон 3
  3. Ниђе везе (КК Шмекери)

За најкориснијег играча у веома јакој конкуренцији проглашен је Мустафа Каја.

У шутирању за три победници су:

  1. James Vanderlinden
  2. Денис Поповић и Жарко Пилиповић Паспаљ

Посебна захвалност за организацију турнира:

  • Председник Црквено-школске општине Свети Сава – Предраг Драца
  • КК Шмекери
  • КК Београд
  • Obilic Basketball Club Сиднеј

Спонзори турнира:

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим учесницима и организаторима који су још једном подржали рад наше организације. Надамо се да ће турнир у Аделејду 2020. године бити још успешнији, како бисмо заједничким снагама помогли што више угрожених породица широм Балкана!