Одржана прва Тројка из блока у 2015.

У понедељак 23. фебруара на Филозофском факултету у Београду, организован је први по реду хуманитарни турнир у брзом шутирању тројки под називом “Тројка из блока” 2015. у години у организацији Спортског удружења Филозофског Факултета “Младост” и Хуманитарне организације Срби за Србе. На турниру је учествовало 67 такмичара. Пре почетка турнира, публици су се обратили Андреја Марушић, председник Спортског удружења Филозофског Факултета “Младост”, као и Дарко Лојаничић, члан Хуманитарне организације Срби за Србе. Након тога изведена је химна Републике Србије, коју је интерпретирала Анђела Тасић.

 Анђела Тасић, на отварању турнира изводи химну “Боже правде” 

Турнир је отворио професор на Филолошком факултету и члан одбора за доделу Нин-ове награде Михајло Пантић, након чега је кренуо такмичарски део у брзом шутирању тројки. У финале је ушло 10 такмичара: Никола Пејовић, Владимир Жуњић, Бојан Тодоровић, Младен Бачлија, Никола Баљак, Марио Буцуљевић, Страхиња Клупач, Немања Савић, Виктор Чарушев, Андрија Драгичевац. “Пре самог финала наступили су репери Анкл Џо и Игор Срећковић (Sick Prime Beatbox)

У финалу су по 12 погодака имали Никола Пејовић и Владимир Жуњић, који су отишли у продужетке, док је треће место освојио Бојан Тодоровић. У новој рунди такмичења Владимир Жуњић је имао 2 поена, док је Никола Пејовић поново имао 12 поена, чиме је освојио прво место. На турниру је поред учесника присуствовало још око 150 људи, што је цифра за коју се надамо да ће бити премашена наредне године, а укупно је прикупљено 25.450 динара.  

Овом приликом се захваљујемо, РТС-у, телевизијама Студио Б, Пинк, Б92, као и новинама Блиц, који су медијски испратили и потпомогли организацију турнира.   Бојан Тодоровић-освојио је треће место на турниру “Тројка из блока”  Владимир Жуњић-другопласирани на турниру “Тројка из блока”  Никола Пејовић-победник турнира “Тројка из блока”