29. јуна 2016.

Одржана „Тројка из блока" у Бањалуци

Одржана „Тројка из блока
10. јуна у 18 часова на К4 теренима одржан је први турнир Тројке из блока у Бања Луци на којем је учествовао 101 такмичар, а прикупљено је укупно 587 КМ, 15 евра и 360 динара! Поносни спонзори подржали су први турнир у граду на Врбасу са 1100 КМ, и то: Књижара Ризница и Удружење Баштионик са по 100 КМ, Еуромонт доо и Паневропски универзитет Апеирон са по 200 КМ, а Аутокомерц В.С. са 500 КМ! Терени Студентског центра Никола Тесла били су премали да приме све оне људе добре воље које је привукла магија Тројке из блока!

Милош Симовић испред Хуманитарне организације Срби за Србе и Миодраг Симић, координатор Тројке из блока за Бања Луку поздравили су окупљене и захвалили се свима који су довели до тог великог турнира! Сјајна сарадња Хуманитарне организације Срби за Србе, Кошаркашког савеза Републике Српске и бутика Авангарда довела је до тога да комплетна кошаркашка јавност Бања Луке сазна за турнир, што је резултирало великом посетом и изузетним турниром.

Екипа Тројке из блока стигла је из Београда са Трикијем и момцима из ТХЦ Ла Фамилије, а дочекали су их наши поносни спонзори Аги паста, који од прошле године послују у Бања Луци, као и локална музичка подршка, репери Чода и Уги. На крају турнира свима нам се придружила комплетна женска кошаркашка репрезентација Србије, а капитен Милица Дабовић најбољима је доделила медаље и пехар! Велика подршка и помоћ Кошаркашког савеза Републике Српске огледала се, поред техничке подршке у лоптама и сталцима и дивним волонтерима, и кроз продају карата за пријатељски меч репрезентација Србије и Словеније који је одигран дан касније у дворани Борик.

Јединство професионалних кошаркаша и аматера у чињењу хуманих дела постало је оригинални свет Тројке из блока! Живот једног града и сви његови добри људи могу се пронаћи из линије за три поена на нашим турнирима! Шампиони хуманости били су сви бањалучани који су дошли на К4 терене, а шампиони у брзом шутирању тројки били су Љубиша Маркановић – прво место са 15 тројки и Младен Бјелајац и Војо Кованушић на другом и трећем месту са по тројком мање.

Прошле сезоне отворили смо врата Републике Српске сјајним туниром на Палама у септембру, ове године након много рада и труда додељен нам је хуманитарни број 1412, а позивом на овај броја донира се 1 КМ и помаже се рад Хуманитарне организације Срби за Србе! Успеси су до сада најављивали главни град Републике Српске, а сада, након турнира на Врбасу, чекају нас још Власеница, Требиње, Бијељина, Источно Сарајево и поново – Пале!

 Капитен кошаркашке рапрезентације Милица Дабовић уручила је пехар победнику турнира Тројке из блока у Бања Луци Љубиши Маркановићу

Повезане вести

Коментари