Одржана „Тројка из блока“ у Јужном Банату

Спортско-хуманитарни спектакл Тројка из блока одржан је четврти пут ове сезоне у Јужном Банату, а сада је премијеру доживела Црепаја, општина Ковачица! Дивни мештани поделили су са нама најрадосније дане, дане славе Велике Госпојине, и у богат седмодневни програм уврстили су и Тројку из блока! Мисија пројекта који помаже социјално угрожене вишедетне породице оснажена је са овим дивним банатским градићем, а скупљена је помоћ у износу од 39.670 динара! Најлепше вредности нашег народа нашле су се на кошаркашким турнирима ОШ ,,Сава Жебељан” и песмом, игром, са осмехом, прослављени су 33-и пут ове сезоне радост доброчинства, дух спорта и снага дружења и добре забаве!

Започели смо са наjсвечанијом песмом – Химном Републике Србије Боже правде, а онда је Милош Симовић испред Хуманитарне организације Срби за Србе захвалио свима који су дошли на први турнир у Црепају, а посебно поносним спонзорима и донаторима, и Давору, Маги, Влади и Милошу, који су претворили велику жељу у стварност и реализовали пројекат у свом месту.

Љубав према кошарци и љубав према ближњем свом универзални су језик који препознају сви људи добре воље широм света. Не треба бити прецизан са линије за три поена да би се кошарком борили против сиромаштва! Довољно је да се окупимо и да заједно покажемо колико нас има и да наши ближњи у невољи нису сами! Црепаја је то показала свим срцем! Загрмели су на самом почетку турнира мотори, загрмели су гласно, као што гласно и јасно одзвањају турнири Тројка из блока где год да се појаве!

 Милош Симовић и Спид Хантерси са пријатељима

Бука моториста из мото клуба Спид Хантерс позвала је све који можда нису знали да се турнир одржава, да похитају ка школским теренима и виде јединствену слику која се виђа само на нашим турнирима! Најмлађи рукометаши из ОРК Црепаја, као и најмлађи фолклораши из КУД-а Свети Сава посматрали су задивљени моторе на кошаркашком терену, док су скупљачи лопти из КК Дружина Козловац уживали у томе што по први пут деле терене са мотористима.

 Рукометаши и фолклораши

Магија Тројке из блока се са оваквом подршком показала у пуном сјају у Црепаји. Заиграли су дечаци и девојчице из КУД-а Свети Сава две народне игре, Игре из Србије и Игре из Беле Паланке, а повели су две генерације фолклораша, оне најмлађе, и нешто старије. Прелепо је кад се младост окупи око српске традиције, када наследници срцем, духом и телом, осећају сву лепоту наших народних игара.

Коло се завртело и измамило осмехе, а затим су се завртеле лопте и у круг су кренула 62 такмичара. Најбољи црепајски тројкаши скупили су својим пријавама 16.670 динара и приредили су окупљенима узбудљиво такмичење!

Поносни спонзор и донатори подржали су турнир са 23.000 динара. Поносни спонзор Грин лајф је уплатио 7.000 динара, а донатори који су препознали и подржали мисију Тројке из блока били су Апотека Диона са 5.000 динара, Крстић поврће са 4.000 динара, Фискал систем, Пекара Тајна и Мото клуб Спид Хантерс Црепаја са по 2.000 динара, и Мењачница СиС са 1.000 динара. ОК ФОТО – Филип Стевановић је фотографисао турнир и са нама шутирао тројке, док је МЗ Црепаја обезбедила освежавајућа пића.

Шампиони четвртог турнира у Јужном Банату били су: Иван Ружић са 14 погодака за злато, Владимир Крчадинац са 13 сребрних тројки и Петар Николић који је освојио бронзу изгубивши од Владимира за пет кошева у додатној борби за медаље након првобитног изједначеног резултата.

 Шампиони окружени тимом Тројке из блока

Добра забава у Црепаји потрајала је до касно увече, а потом се наставила на мото скупу који су организовали Спид Хантерси, а и на вашару који је постављен у самом центру, на непуних сто метара од школског дворишта. Црепајци, хвала вам за све и видимо се поново следеће године!

 Поздрав из Црепаје!