Одржана Тројка из блока у Нишу

Други пут заредом, Нишлије су показале шта значи успешна ,,Тројка из блока”! Помоћ суграђанима у невољи дали су својом добром вољом, својом дивном енергијом и снагом јединства, и сјајним турниром на ком је чак 136 шутера убацивало тројке и на ком је скупљено 50.250 динара! Хуманитарна организација ,,Срби за Србе” и Студентско-ученичко удружење ,,ОРНАС” са својим поносним спонзорима и донаторима и техничким спонзорима спортско-хуманитарне манифестације ,,Тројка из блока” честитају Нишлијама који су сви заједно са Гоцићима однели највећу победу – показали снагу љубави и јединства.

 

Очекују се и уплате градске општине Медијана и Савеза самосталних синдиката града Ниша у укупном износу од 30.000 динара, што значи да су Нишлије ове године скупиле 80.250 динара којом ће помоћи изградњу и опремање купатила седмочланој породици Гоцић из места Горњи Матвејевац код Ниша.

На теренима ОШ ,,Свети Сава” у Нишу , у 18 часова било је пуно насмејаних људи, у дивном предвечерју, а онда се зачула химна Републике Србије ,,Боже правде” коју је певао Тодор Китановић, ученик ОШ ,,Душко Радовић” из Ниша, и манифестација је свечано отворена. Наставили су најмлађи да улепшавају дан свима – дечији хор ,,Чаролија” из Ниша отпевао је присутнима песме ,,Бавите се спортом ” аутора Саше Божовића и Леонтине Вукомановић и песму легенде српске музике Здравка Чолића – ,,Главо луда”.

Након дивног почетка, присутнима су се обратили представници Хуманитарне организације ,,Срби за Србе” и хуманитарно-спортског пројекта ,,Тројка из блока” Младен Матијашевић и Милош Симовић, а након њих и потпредсеник Спортског савеза града Ниша Предраг Пржић и градски већник за спорт Милан Нешић, који су потом шутевима отворили такмичење. Телевизијске екипе Коперникус Ниш и Нишке телевизије биле су на терену и оком камере послале дивну слику из Ниша у свет, а Спортски савез града Ниша обезбедио је дрон-камеру, па ће турнир у Нишу остати забележен и невероватним снимком са неба.

Од 136 шутера, најуспешнији је био Душан Пројовић, који је однео кући пехар ,,Тројка из блока” и златну медаљу. Друго место и сребро освојио је Милош Миљковић, а треће место и бронзану медаљу поделили су Марко Стефановић и Урош Пешић. Приликом финалне серије дошло је до ненамерног превида приликом бројања постигнутих тројки Уроша Пешића, коме је забележена једна тројка мање, али је ова неправда исправљена и још једном се извињавамо младом Урошу, коме ће бронзана медаља бити послати у најскоријем року.

Нишка ,,Тројка” ове године има четири победника, седам награђених чланова породице Гоцић, и много медаља за хуманост свима који су дошли и на свој начин подржали турнир! Посебно хвала члановима ФК ,,Ред Стар” из Ниша, који су и прошле и ове године екипно дошли на турнир, и хвала члановима Института за Науку и Уметност који су дошли из Београда и подржали пројекат ,,Тројка из Блока”. На овом турниру подршку су пружили и уважени спонзор манифестације – ланац брзе хране ,,Agi pasta away”, као и Спортски савез града Ниша.

Друга ,,Тројка” у Нишу остаће запамћена и по наступима најпопуларнијих репера града Ниша – Фуриа Ђунте, Демониа, и Малог Мирета. Ови талентовани момци показали су своју вештину са микрофоном, и стали у ред поносних музичара који својим стиховима и музиком подржавају и у најбољем светлу представљају ,,Тројку из блока”.

За миксетом је током целог турнира био званични DJ ,,Тројке из блока”, и члан познатог београдског хип хоп састава ТХЦ ла фамилија – DJ Сале Л, који увек препозна и осети атмосферу на турниру и одговори сјајном музиком. Забава, спорт, хуманост – још једна победа у Нишу!

Будите и Ви део ,,Тројке из блока”!