25. јула 2016.

Одржана „Тројка из блока" у Панчеву

Одржана „Тројка из блока
Дана, 8. јуна, тачно у 18 часова на теренима КК Тамиша, старог панчевачког расплодника талената, зачула се химна Републике Србије и свечано је отворен други турнир Тројка из блока у највећем граду Баната. Победнички низ успешних турнира наставио се у Панчеву где су се са нама дружили европски шампиони Душан Дуца Борковић и Слободан Битевић – аутомобилиста и каратиста светског гласа са светским спектаклом хуманости, спорта и забаве! 82 такмичара су својим пријавама за шутирање тројки скупили 21.770 динара за помоћ најмлађима из социјално угрожених породица!  

Летели су шутеви са линије за три поена, играо се баскет, слушала се добра музика и још једном је засијала снага братске љубави и жеља да се помогне! Турнир је још једном успешно организовала Хуманитарна организација Срби за Србе уз велику подршку Градске Управе Града Панчева и градског менаџера Александра Фаркаша. Свештеник Бранко Божић је велики пријатељ спортско-хуманитарног пројекта Тројка из блока и још једном је својим благословом и учешћем на турниру помогао мисију која иде ка бољој будућности! Отац Бранко је био у младости професионални кошаркаш и поново је одушевио све госте својим прецизним шутевима и снажним закуцавањима. Несвакидашња слика свештеника који закуцава и не промашује тројке јединствен је призор који се може видети само на нашим турнирима и представља снагу Тројке из блока, којом сви заједно побеђујемо.

Панчево је препознало нашу идеју, да можемо сви без разлике да помогнемо, уједињени око племените кошарке, која постаје много више, када играмо сви у истом тиму, не против другог тима, него само за победу! Да победи бољи живот, боља будућност и нова прилика за људе којима је Бог дао највеће благо, много деце. Окупљамо се по други пут у Панчеву, и окупићемо се још много пута, зато што знамо да ће сваки турнир вратити осмех на лица најмлађих! За осмехе и добро расположење, као и за најквалитетнији програм побринули су се Боре и Стефан, који су довели и много гостију, браће и пријатеља на турнир у Панчеву, граду који ТХЦ Ла Фамилија са правом зове друга кућа. Леми Џи, Тријумф и Парке су дошли да подрже други турнир у граду на Тамишу, а млади богослов и репер Анкл Џо узео је микрофон у руке пре финала и одреповао неколико својих хитова на радост својих фанова који га увек очекују испод наших кошева.

Титулу најбољих панчевачких тројкаша са поносом ће носити Борис Мујковић, који носи кући и пехар Тројка из блока, Никола Лазаревић, панчевачко сребро и бронзани Ђорђе Милковски. Да је борба била равноправна и неизвесна до самог краја показује и број кошева победника – 18, 17, 16! Браво за победнике и браво за све панчевце – идемо даље и спремамо се за наредну годину и очекујемо још успешнији турнир и још лепих вести из сунчаног Баната!

 Бронза, злато и сребро из Панчева

Повезане вести

Коментари