Одржане „Тројке из блока“ у Немачкој

Тројка из блока је 26. и 28. маја била на првој мини европској турнеји – Дуизбург и Дизелдорф угостили су спортско-хуманитарни спектакл па је Немачка постала друга земља Европске уније која је осетила магију турнира! Укупно 80 такмичара и неколико спонзора допринели су да буде скупљено 809 евра! Хуманитарна организација Срби за Србе заједно са Денисом Арсићем, тренером КК Беобаскет из Дуизбурга и Данијелом Ракојевићем, сарадником Тројке из блока из Хамбурга, успешно је организовала турнир са којег је уз роштиљ, добру музику и много погођених тројки отишла у свет слика уједињене дијаспоре која брине и не заборавља своју отаџбину!

 Победници турнира у Дуизбургу са екипом Тројке из блока

Укупно 52 тројкаша свих нација су шутирали са нама, а много заинтересованих је дошло да види спектакл из блока у њиховом граду! Деца и старији, сложно као један, уживали су у дружењу и учесвовали су у мисији Тројке из блока! Шампион хуманости у Дуизбургу био је Горан Врућинић који је као једини поносни спонзор подржао турнир са 100 евра.

А шампион са 27 убачених тројки био је Никола Јовановић, друго место освојио је Немац Simon Rentz са 24 тројке, док је треће место припало Луки Петронићу са погођеном тројком мање.

 Поздрав из Дуизбурга!

Немачка турнеја настављена је два дана касније у Дизелдорфу где је успешно организован турнир у оквиру 20. Кошаркашког Европског Првенства Српске Дијаспоре (КЕПСД). Велики догађај који две деценије окупља српске кошаркаше сада је добио још једну димензију и показао да су љубитељи кошарке и истински доброчинитељи!

 Ратко Варда подржао је пројекат „Тројка из блока“

Сјајна екипа професионалних кошаркаша и аматера окупила се да помогне социјално угрожене породице са Балкана и у томе је успела! 28 шутера се пријавило, а од којих су најбољи били Душан Ђукић са 20 тројки, Владица Вукомановић са 19 тројки и поново на трећем месту Лука Петронић!

 Победници турнира у Дизелдорфу!

Много више пријатеља на терену окупило се и посматрало такмичење, и Тројка из блока је започела још једну традицију!

 Поздрав из Дизелдорфа!