Одржано прво хуманитарно забавно-музичко вече у Степа Бару

Прво забавно-музичко вече са хуманитарним карактером, под називом Познати служе, одржано је у суботу  17. децембра у Степа бару у Бањалуци. Домаћин је био наш познати глумац и стални члан Народног позоришта Републике Српске Александар Стојковић Пикси, а цијели догађај је организован у сарадњи са хуманитарном организацијом Срби за Србе.

Идеја акције Степа бара – Познати служе, је да се уз дружење и добру атмосферу, домаћин вечери, који је позната личност из свијета глуме, музике и спорта, потруди да угости и забави све госте, а прилог, те новац од продаје мезе и томболе,  који се прикупи на крају вечери иде у хуманитарне сврхе.

Овај пут организатори су одлучили да сав прикупљени новац од акције буде усмјерен вишечланој породици Гашић из Залужана као помоћ за изградњу куће.

Како би подржали акцију Степа бара и хуманитарне организације Срби за Србе, Марија Пилиповић и њен син у Бањалуку су дошли чак из Бачке Паланке, те својим присуством уљепшали вече и помогли да породица Гашић добије свој дом. Такође, разлог њиховог доласка у Бањалуку је и домаћин вечери Пикси, чији је велики обожавалац њен син, који је имао жељу и лично да га упозна. Иначе, Марија је у свом граду позната као хуманитарка која се залаже да дјеца са посебним потребама добију свој дневни центар.

Подсјећамо, породица Гашић има шесторо малољетне ђеце и једини редовни извор примања је ђечији додатак од 300 КМ. Отац Жељко нема стално запослење, те надничари и ради тешке физичке послове како би прехранио своју породицу. Иако веома скромни и повучени, имају сан о властитом дому.Хуманитарна организација Срби за Србе је одлучила да им помогне и да прикупи средства за куповину земљишта и градњу куће, а овој акцији придружила се и екипа из Степа бара.

У овој првој акцији коју планирамо заједно да реализујемо једном мјесечно прикупили смо укупно 1.410 КМ донација.

 Велико хвала свим људима што су узели учешће у организацији овог сјајног догађаја.

Дјеца су наша будућност!

Текст преузет од портала banjaluka.com