Одржано прво Планинарење из блока у Бањој Луци! Стазама бањалучке трансверзале ка љепшој будућности породице Гашић!

Немогуће је не примјетити да живимо у времену када је свака људска вриједност изгубила и губи на значењу. Доброта, поштење, племенитост – особине су присутне углавном у причама из давнина које, читајући их или слушајући, одузимају дах и буде језу у човјеку. Међутим, без обзира на такву свеопшту ситуацију у свијету, ипак постоје људи који чувају у себи, сада већ, прастаре врлине. Управо те и такве наведене особине дошле су до изражаја у недјељу 18. септембра у Бањој Луци када се сјатило мношто људи добре воље и великог срца спремни да дају свој мали доприност који ће некоме значити много.

Планинарење из блока манифестација је која се ове године по први пут одржава у Бањој Луци. Испред Бања Луке налазе се Ниш и Грац, док ће послије ње, вјерујемо, оваква врста догађаја постати традиција многим градовима диљем региона и шире. Дан као измишљен само је један од коментара срчаних људи који су стазама бањалучке трансверзале газили  све пред собом крчећи пут за нечију ведрију будућност. И заиста јесте, дан је био као измишљен – ведар, без трунке облачка на небу на изненађење свих с обзиром на чињеницу да је протеклих дана даноноћно падала киша.

Прво бањалучко Планинарење из блока окупило је 142 учесника. Полазна тачка била је испред Беме одакле је пут водио на Трешњик, а потом на Бањ Брдо. Са Бањ Брда услиједио је пут крај бањалучке оазе – Топлице, те је кроз кањој Сутурлије рута водила до завршне тачке – планинарског дома на Шибовима.

На наш позив одазвали су се бањалучки планинари из ПД Козара и ПД  Гора, чији су искусни водичи, Данијел Томић, Дејан Делић и Славиша Мијатовић предводили позамашну групу, затим ПУ Абонос и ПД Визант. Да је  вијест о овом догађају одијекнула километрима далеко свејдоче и дивни хумани људи из ПД Трешњице – Градишка, ПД Цинцар – Ливно, као и остали љубитељи природе и планинарења, који не само да ће се одазвати неком наредном догађају наше организације, него ће, због одличног дружења, љубазних домаћина и сјајне атмосфере по свој прилици постати и чланови једног од друштава.

Такође, неизоставно је напоменути да је све учеснике по завршетку планинарења дочекао планинарски специјалитет – пасуљ, за који је био задужен, слободно речено, мајстор кухиње Дарко Делић.

Захваљујући свим учесницима скупљено је 1.076,55 КМ новчане помоћи за породицу Гашић како би у што скоријем периоду добили властити кров над главом.  Овом приликом хуманитарна организација Срби за Србе још једном се захваљује свим учесницима и с великом вјером се надамо да ће оваква врста дружења постати традиција. Било нам ведро и догодине!