Организована прва „Шетња из блока” у Теслићу

У недељу, 21. априла, са почетком од 9 часова, успешно је организована Шетња из блока у Теслићу. Хуманитарна шетења организована је у склопу обележавања „Дана Општине Теслић” када се одржава традиционална шетња коју организују пријатељи из планинарског друштва Адреналин.

На наш позив одазвало се преко сто шетача који су се придружили хуманитарној акцији и својим учешћем увеличали овај догађај. Оно што нам је посебно драго, већину учесника су чинили млади људи и деца, па је овакав догађај посебно добио на тежини.

Укупно на самом догађају скупљено је 200 КМ, што je посебан успех имајући у виду да је већина деца донирала новац од свог џепарца.

Стаза која је била одабрана за овогодишњу Шетњу из блока, налази се „изнад” Теслића и дугачка је нешто више од девет километара. Планинарским речником ради се о „лаганој” стази која је прилагођена за све узрасте. Оно што посебно оставља без даха је невероватна природа која је у ово доба године, када све цвета посебно лепа.

Овога пута, хуманитарном акцијом спојили смо две лепе ствари – хуманост и промовисање здравог начина живота. Као што се види на самим сликама, најмлађи учесници понели су искуства које ће дуго памтити, а ми се надамо да ће оваква шетња постати нешто традиционално, и да ће сваке године окупљати све више људи.

Овим путем, захваљујемо се свим шетачима, планинарском друштву Адреналин, као и свима онима који су подржали прву Шетњу из блока. Ово је само један од хуманитарних догађаја који се одржава у Теслићу у склопу пројекта Тројка из блока, па позивамо све становнике Теслића да наставе да нас прате и подржавају!