Oсновци из Велике Хоче у Београду

У суботу , 10. априла, представници хуманитарне организације Срби за Србе имали су прилику да дочекају групу од нешто више од 30 ученика основне школе Светозар Марковић из Велике Хоче. Међу малишанима ове метохијске енклаве било је и оних којима је ово била прва посета престоници тако да смо се трудили да будемо добри домаћини Белога града па смо обилазак започели од Калемегданске тврђаве.

Захваљујући господину Бојовићу директору Бео Зоо врта, улаз групи коју смо предводили није био наплаћен тако да му се још једном захваљујемо што је обогатио боравак наших гостију! Након обиласка зоолошког врта , уследио је обилазак централног дела града одакле смо се упутили ка стадиону нашег прослављеног фудбалског клуба Црвене Звезде где су малишани имали прилику да посете богати клупски музеј и да се друже са Звездиним звездама који су им уручили пригодне поклоне.

На стадиону смо се задржали до краја утакмице Црвена Звезда-Млади Радник а пред крај другог полувремена, наши гости су били представљени од стране спортског водитеља те су имали част да буду поздрављени од стране бројних посетилаца! Уследила је песма “Ој Косово, Косово“ а наши гости су трчали по атлетској стази и махали свим присутнима. Групна фотографија са играчима првог тима Црвене Звезде на крају утакмице је оставила највећи утисак на малишане а радост на њиховим лицима даје нам снаге да се и даље бринемо о деци јер деца су наша будућност!

Космет је Србија – НЕМА ПРЕДАЈЕ!