Отворен сајт пројекта

Пројекат ”Тројка из блока” је идејни хуманитарни пројекат за изградњу и опремање купатила за потребе социјално угрожених породица на подручју Балкана. Пројекат се спроводи кроз спортску манифестацију шутарања тројки који за циљ имају окупљање младих људи, познатих личности из света спорта, културе и музике као и велики број спонзора који ће финансијски подржати спровођење циљева у дело. Разлог покретања пројекта ”Тројка из блока” јесте чињеница тешког живота великог броја вишечланих породица широм Србије и Балкана које оскудевају у најосновнијим хигијенским потребама. Током протеклих осам година преданог хуманитарног рада, представници Хуманитарне организације Срби за Србе спознали су да велики број деце и њихових породица, које махом живе у руралним срединама, нема обезбеђене елементарне услове за одржавање личне хигијене. И поред чињенице да је организација учинила велике напоре да се изграде и опреме неколико десетина купатила за потребе угрожених породица, реално стање на терену указује на много већу потребу за решавањем овог проблема што уједно позива и на свеопшту друштвену мобилизацију.

У плану је да се овај спортско-хуманитарни пројекат шутирања тројки одржи у сваком већем граду широм Србије и Балкана како би се велики број младих људи, организација, познатих личности и спонзорских фирми у свом локалним заједницама укључио у спровођење циљева ”Тројке из блока” и кроз конкретан друштвено-одговоран рад помогао изградњу и опремање великог броја купатила.

Циљ пројекта ”Тројка из блока” јесте да се до 2025. године обнови и изгради најмање 5.000 купатила за угрожене вишедетне породице широм Балкана.