26. септембра 2013.

Отворена фарма коза на Космету

Отворена фарма коза на Космету
Празник Рођења Пресвете Богородице (Мала Госпојина) свечано је прослављен 20. септембра у манастиру Грачаница где је Епископ Рашко-призренски и Косовско-метохијски Теодосије служио Св. Литургију. Након Литургије Владика је благословио и преломио славски колач јер празник обележава Епархијска добротворна организација „Мајка девет Југовића“.

 Овом приликом Владика Теодосије је протиници Светлани Стевић, управитељици ове организације уручио високо одликовање Српске Православне Цркве – орден Царице Милице - преподобне мати Евгеније, за посвећеност и пожртвовани рад у организацији и раду народних кухиња као и другим хуманитарним делатностима на простору Епархије Рашко-призренске.

Након Литургије и свечаности додељивања признања Владика Теодосије је осветио новоподигнуту фарму коза у селу Прековце која треба да омогући одржив рад 6 народних кухиња које води добротворна организација „Мајка девет Југовића“. Владика је изразио посебну захвалност свим донаторима који су допринели реализацији овог пројекту.  Поред помоћи Хуманитарног фонда Б92 пројекту фарме и раду народних кухиња помогли су и хуманитарна организација српских студената у Швајцарској на челу са г. Миланом Кисићем, организација Срби за Србе из Београда, навијачи Црвене звезде „Делије“, Задужбина Словеније и многи други који редовно помажу хуманитарне пројекте Епархије.    У оквиру пројекта фарме у Прековцу подигнут је нови објекат за који је обезбеђено 180 коза од којих ће се производити сир за потребе издржавања народних кухиња на Косову и Метохији.

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе заједно са члановима Епархијске добротворне организације ''Мајка девет Југовића'' и пријатељима из Београда у порти манастира Грачаница.

Повезане вести

Коментари