Отворена играоница у Далмацији

Дана 15.07.2017.г. након годину дана труда и рада отворена је играоница за дјецу у Жегару, мало прије него је све завршено. У реализацији овог пројекта учествовали су Хуманитарна организација Срби за Србе, ЦО Обровац, завичајно удружење Жегар у срцу, удружење Love из Италије и парохијани који су добровољним радом завршили грађевинске радове. Хуманитарна организација Срби за Србе подржала је овај пројекат са 3.500 евра.

Играоница се састоји из вањског игралишта гдје се дјеца могу играти на тобогану, љуљашкама, клацкалицама… и унутрашњег дијела гдје се налазе стони тенис, стони фудбал, као и дио за најмлађе са играчкама и кутак за старије гдје ће моћи послужити се и кафу попити.

Нажалост, дио за старије још није завршен. Потребна је једна кухиња, сто и столице. Грађевински радови су се одужили, али успјело се привести крају.

Урађена је фасада, игралиште, купатило, подови, кречење, фарбање столарије итд. Играоница има сврху окупити нашу дјецу на једно мјесто бар седмично једном или два пута.

Циљ је дружење, игра, а кроз рад са дјецом и учење ћирилице, вјеронауке и очување њиховог идентитета који се негира и напада још од првог разреда основне школе.

Живи Крајина!

ПОТВРДА И РАЧУНИ ОД КУПЉЕНЕ ПОМОЋИ ЗА ИГРАОНИЦУ У ЖЕГАРУ