Ово је сада најсрећнија кућа у целом Кучевишту – породици Комненов испуњени снови!

Aко смо ситуацију код породице Комненов приликом наше прве посете почетком прошле године, описивали сивом и црном бојом, с обзиром на ужасне услове живота који су представљали суморну и безизлазну свакодневицу родитеља Љубчета и Ленче и њихових осморо деце Иване (13), Мартине (12), Мартина (12), Драгице (8), Алекса (8), Спасе (5), Дарка (2) и најмлађе Александре (1), више није тако.

Након још једног грандиозног подухвата наше организације, новонастале околности би представили белом и златном бојом. Белом, јер новоизграђена кућа за ову напаћену породицу, сија од белине, како споља, тако и изнутра. А златном, јер су злата вредни осмеси дечака и девојчица, док су у неверици гледали своје нове собе и кревете на спрат, у којима ће по први пут заноћити након завршетка феште која се одржала приликом усељења породице у нову кућу у Кучевишту. Осетиће ови малишани напокон шта је то удобност меканих душека, пространост нових кревета и топлина новог дома.

Некад и сад

Свиђа ми се соба и кревети су лепи – бојажљиво и са смешком на лицу нам је рекао Мартин, најстарији од дечака.

Некад и сад

За само три месеца, изграђена је нова кућа за Комненове, тик уз стари објекат. Свакако је и добро што је тако, да свакодневно подсећа породицу шта су имали, а шта сада имају због доброчинства хиљаде наших донатора.

Некад и сад

Симболички представљено, може се рећи да је рађање нове куће за Комненове, као рађање Господа Исуса Христа, које је цело човечанство превело из таме пре нове ере, у светлост новог доба, обасјаног Његовим рођењем и које нам је донело веру и наду у спасење. Цела акција за Комненове и јесте била покренута под геслом Будимо симболички положајници у њиховом дому, а положајник према нашим обичајима и долази у дом да пројави рођење Господа Исуса Христа.

Представници наше организације, заједно са бројним сарадницима из Северне Македоније са којима успешно сарађујемо дужи низ година, на сличним пројектима, између којих би издвојили традиционално пријатеље из Српског културно-информативног центра СПОНА из Скопља, представницима села, комшијама и родбином породице, били су симболички положајници у дому Комненових. Дошли смо да обнародимо свима, да је пројекат готов и да заједно прославимо рађање новог животног доба, за ову породицу.

Хоћу пред свима вама да се захвалим организацији Срби за Србе, за ово што су урадили за мене и моју породицу. Нисмо могли ни да замислимо све ово – једва је са кнедлом у грлу и сузних очију изговорио отац Љубче, како се осећа због свега што се десило.

Статистике и извештаја ради, да поменемо да је цео пројекат изградње и опремања нове куће износио 50.923 евра, мада у поређењу са емоцијама које су преплавиле све присутне на овој фешти, цифре су ипак биле у другом плану. 

Некад и сад

Драго нам је некако највише и због најмлађих Дарка и Спасе, који имају потешкоће у развоју, а које су делом узроковане и лошим условима у којима су до сада одрастали.

Подсетимо, породица која је због бројности своје деце спасила од затварања школско одељење у ком се настава одвија на српском језику у Кучевишту, заслужила је овакву награду.

Одшкринули смо врата ка спасењу и бољем животу за Комненове, а да ли ће добијену шансу пригрлити и искористити, на њима је. Плашт доброчинства не скидамо и хитамо даље у нове борбе против сиромаштва, а за добробит наших најмлађих сународника!

Посебну захвалност за успешну реализацију пројекта дугујемо компанијама CW Carrier и AXGROUP SOLUTIONS d.o.o. као и ММА Савезу Србије.

Рачуни и потврде финансиране помоћи