„Палачинке из блокаˮ по трећи пут у Берлину

Представници немачког огранка Хуманитарне организације Срби за Србе у Берлину, организовали су  у недељу, 9. јуна, треће по реду палачинка дружење. Овога пута, хуманитарно дружење је је одржано у просторијама при другом берлинском храму, Цркви Светог Саве на Ведингу. Прикупљено је 1.250 евра донација које ће бити употребљене за помоћ вишедетним социјално угроженим породицама.

Волонтери су били изузетно добро организовани. Сем оних који су током претходних догађаја узимали учешћа, овом приликом смо добили значајно појачање. Неки су помогли тиме што су припремили пите за продају, други су донирали материјал за палачинке или су током самог догађаја помагали.

Занимљиво је и сваке похвале вредно то што смо имали неколико младих волонтера, деце школског узраста. Подједнако предано као и одрасли, наш подмладак се укључио да помогне својим вршњацима.

Продаване су слане пите и разне врсте палачинки, са сланим и слатким надевима. Сав приход од продаје кафе и пића тога дана, такође је био уступљен као донација од стране наших домаћина.

Делили смо годишње извештаје и флајере са информацијама о СМС бројевима за слање порука. На екрану су приказани видео снимци о помогнутим породицама, па су присутни имали прилику да се упознају са радом Хуманитарне организације Срби за Србе.

Захвалност за успех овог хуманитарног догађаја дугујемо не само волонтерима, већ и свештеницима и парохијанима при Цркви Светог Саве. Не само што су нам уступили простор, него су се одазвали и потрудили да нам максимално помогну.

Окупљање је протекло у изузетно позитивној атмосфери. Чуле су се идеје и прављени планови за неко ново, будуће хуманитарно дружење, које ће надамо се ускоро бити реализовано, па вас позивамо све да наставите да пратите наш сајт, како бисте се правовремено информисали о новим догађајима.