Павловићи из Дољана код Новог Пазара имају једну велику муку

Породица Павловић из Дољана код Новог Пазара живи на свега 600-700 метара од манастира Сопоћани. Отац Иван, мајка Иванка, Иванов брат Милан, Немања (18), Ненад (18), Милена (15) и Јана (12) однедавно имају једну велику муку.

Почетком прошле године, како нам је домаћин Иван пренео, у њиховој близини урађено је неколико отпуста воде који се директно сливају у једну ливаду која припада манастиру Сопоћани и у скоро читаво имање породице Павловић. Чак су им плавили и кућу.

Вода која се слива кроз те отпусте је доста брза, али може да се реши бетонирањем једног канала у који би се сливала четири одвода и затим завршавала у реци. Павловићи се надају да ће то под хитно бити решено јер им ремети нормално функционисање и одржавање домаћинства.

Отац Иван, иначе, ради у ЕПС-у и пре пар месеци је примљен за стално. Од тада се, како каже, лакше дише. Ипак, то примање није довољно за овако велику породицу, па је неопходно да обрађују земљу и држе стоку што они и чине. Највећа жеља им је пластеник. Значио би им и трактор, као и да се ураде подови у кући који су плављени. Међутим, све то мора да сачека да се реши проблем са одводима воде који им плаве имање.

Иван је раније помагао и радио у Сопоћанима. Његова супруга Иванка има проблем са штитном жлездом, а брат Милан је срчани болесник, па је морао отићи у инвалидску пензију. Ови вредни људи се уздају у институције како би њихов проблем био решен.

Породицу су посетили и чланови Хуманитарне организације Срби за Србе с жељом да помогну на неки начин, али ће та помоћ морати да сачека решавање овог тренутно горућег проблема.