Печењара за породицу Вуксић из Братунца

У току 2022. године спровели смо један од најзанимљивијих пројеката наше организације, а ријеч је изградњи печењаре за породицу Вуксић из Братунца. Глава породице Миленко Вуксић, у разговору нам је говорио о свим мукама живота које су га снашле, али исто тако показао је своју огромну жељу и труд да своју и дјецу од брата и сестре изведе на прави пут.

Иако одгаја деветоро дјеце – својих чеворо које је стекао са супругом Невеном, поименице Радован (18), Раде (17), Лука (14)  Марко (5), те Његоша (26) и Андријану (25), Ратка (18), Раду (14) и Маријану (11), а који су након тргичних судбина њихових родитеља, Миленковог брате и сестре, дошли да живе код њих, Миленко нам је у разговору током наше прве посјете скромно затражио помоћ у виду печењаре коју би направио на свом имању. Уз помоћ печењаре Миленко би могао довољно да приходује да својој дјеци омогући што нормалније одрастање и живот.

Наша организација се обавезала помоћи Миленку и у току 2022. године куповали смо материјал, а Миленко је заједно са својом породицом градио и на крају саградио прави мали и функционални објкат. У акцији помоћи породици Вуксић утрошено је 14.043,27 КМ, а у 2023. години настојаћемо да Миленку обезбиједимо и једну преносну хладњачу, како би могао што боље да искористи печењару и месо продаје одлазећи на терен, чиме бисмо на најбољи начин заокружили овај пројекат.

По завршетку акције Миленко се искрено захвалио нашој организацији на помоћи, јер смо баш њега и његову животну муку препознали, пожелио нам је сву срећу у даљем раду и рекао да због Хуманитарне организације Срби за Србе још увијек вјерује у људску доброту.

Надамо се да ће печењара за Вуксиће бити од помоћи и да ће Миленку, његовој супрузи и дјеци помоћи у нормалном фукционисању и даљем животу.

Рачуни и потврде финансиране помоћи