Пикадо из блока долетео у Брчко

26. априла је у брчанском кафе бару УП, популарном ,,Горњем пабу код Милера” одржан хуманитарни турнир у пикаду на коме је уз много забаве, узбуђења и навијања прикупљено 810 КМ! Турнир под називом Пикадо из блока приредила је Хуманитарна организација Срби за Србе која помаже вишедетне социјално угрожене породице широм свијета.

Сјајан одзив и више од 60 пријављених такмичара говоре да су догађаји попут овог потребни, али и да Брчаци нису заборавили на хуманост. Хуманитарна организација Срби за Србе је од 2005. године прикупила преко 2,4 милиона евра и помогла више од 2.000 породица које живе широм Балкана.

Сам турнир у пикаду део је већег пројекта под називом Тројка из блока, који су Брчаци већ могли видети на градском тргу прошле године. Тада су, на турниру у шутирању тројки прикупљене донације за куповину трактора за деветочлану породицу Божић.

Екипа Хуманитарне организације Срби за Србе стигла је из разних крајева. Идеја о уједињавању да бисмо помогли вишедетним социјално угроженим породицама привукла је много људи свих генерација. Посебно хвала вредним волонтерима који су изнели цео догађај.

Захвалност дугујемо и поносним техничким и медијским спонзорима, на челу са љубазним особљем и власницима кафе бара УП, који су нам уступили простор за сјајан турнир у пикаду. Хуманост, спорт и забава три су вредности пројекта који мења свет на боље, а Брчко је град који те вредности негује и подржава!

Након вишесатне борбе, елиминација, навијања и калкулација, ко је имао најмирнију руку, најоштрије око и најхладнију главу кући је однео симболичан пехар.

ШАМПИОНИ:

  1. Немања Којић
  2. Јовица Торлаковић
  3. Мирко Мишковић

Вредни волонтери из Брчког најављују још сличних догађаја пре друге Тројке из блока, која ће се на Тргу младих одржати средином августа.

БУДИТЕ И ВИ ДЕО ТРОЈКЕ ИЗ БЛОКА!