Пикадо из блока на Васкрс у Добоју

У недељу, 8. априла када су све наше мисли и молитве окренуте ка прослављању најрадоснијег хришћанског празника Васкрса, нема лепшег од тога да се таква радост подели са другима. Посебно са онима који су жељни да се на тај најзначајнији дан удруже са једним циљем – да следеће године свако српско дете има најосновније услове за живот. Тако су се по први пут удружили и у Добоју људи доброг срца испод заставе Срби за Србе и Тројка из блока.

Одржан је први турнир Пикадо из блока у Првој српској пивници у Добоју! Уз помоћ 20 такмичара и много више драгих гостију прикупљено је 165 КМ за боље сутра!

Такав циљ је у данашњим условима тешко достижан, али док год постоје људи који својим знањем, ведрином и човекољубљем верују да циљ може бити остварен, постоје више него реалне шансе за то. Овакви турнири представљају први корак ка остваривању тог циља, јер поред материјалног дела којим се више него значајно доприноси, турнири служе и да успоставе и учврсте заједницу сличномишљеника, у којој ће се рађати све већи број креативних идеја, успоставити нова пријатељства и тиме ширити „ланац доброчинства“, што свакако представља једну од основних идеја Хуманитарне организације Срби за Србе.

Што се тиче самог турнира, овог пута биле су довољне само стрелице и мета, како би се успешно организовало још једно хуманитарно вече. У радосној васкршњој атмосфери, погађајући у мету безброј пута, учесници су још једном показали шта значи погодити право у центар! Хвала свима и честитке победницима!

ШАМПИОНИ:

  1. Стефан
  2. Милош
  3. Три фењера

Најбољи играчи добили су вредне награде – пехар и златна медаља за прво место, а сребрна и бронзана медаља за друго и треће место. Оно што су сви гости добили не може се описати речима – осећај да сте стварно помогли онима којима је помоћ заиста потребна! Посебно хвала љубазном особљу и домаћинима из Прве српске пивнице.

БОРБА ПРОТИВ СИРОМАШТВА У ДОБОЈУ ЈЕ ПОЧЕЛА!