Пикадо из блока стигао до Котора

Одржан је први Пикадо из блока у срцу Koтора, а други у Црној Гори у овој сезони! У Мојој кафаници у Старом граду, у четвртак 24. маја, организован је први хуманитарни догађај који је отворио нову сезону пројекта Тројка из блока у Котору. Уз помоћ више од 30 такмичара и много више драгих гостију прикупљено је 382 евра за боље сутра за социјално угрожене породице!

Котор је део борбе против сиромаштва од прошле године! Хуманост, спорт и забава три су вредности пројекта који мења свет на боље, а Котор је град који те вредности негује и подржава! Волонтери Хуманитарне организације Срби за Србе пробудили су град у Боки Которској са сјајним турниром у брзом шутирању тројки Тројка из блока прошле године. Ове сезоне почели су од пуног поготка – Пикада из блока! Сјајна забава и сјајно дружење, са једним јасним циљем – помоћи онима којима је помоћ најпотребнија!

Екипа СРБИ ЗА СРБЕ стигла је из разних крајева… Идеја о уједињавању да бисмо помогли вишедетним социјално угроженим породицама привукла је много људи свих генерација. Посебно хвала вредним волонтерима који су изнели цео догађај. Захвалност дугујемо и поносним техничким и медијским спонзорима, на челу са Мојом кафаницом који су нам уступили простор за сјајан турнир у пикаду. Посебно хвала нашем пријатељу реперу Деди из екипе Who See који је био наш диџеј ове дивене вечери.

Борба за престижно прво место у пикаду и за пехар Пикадо из блока трајала је до дубоко у ноћ. Велико интересовање за овај догађај напунило је локал и заиста су сви отишли кући као победници. Победници у једној великој борби против сиромаштва. Пехар и медаље нашле су место код најмлађег такмичара који је учествовао на турниру.

Настављамо са активностима широм Црне Горе! У плану је још много окупљања до централне манифестације – турнира Тројка из блока који је заказан за недељу 29. јула на теренима Плагенти! Сезона је тек почела!