Пикадо код брата Буловића!

Бања Лука је град који је на нивоу организације Срби за Србе познат по највише пикадо турнира у току једне године. Све више власника локала као и играча ове познате кафанске игре је препознало и наш рад и причу и само се нижу позиви за организовање Пикада из блока широм Бања Луке. Брат Никола Буловић, наш дугогодишњи пријатељ и саборац организовао је велики број пикадо турнира, тако и овај пут 26. децембра у новоотвореном локалу Елемент у Дервишима.

Колико смо се увезали показује и податак да је екипа из паба Hogwarts, гдје смо само неколико дана раније имали исто турнир, позајмила пикадо апарат за одржавање догађаја, хвала им!

Екипа из Елемента позната је по сјајној енергији и дружењу тако да је турнир одигран готово у стадионским условима. Скандирања, навијања, прозивке, звиждуци, па наиђе добра пјесма па се ори јако да се тресе читав Трн, па опет у круг. Узаврела крв, амбијент као у Јужној Америци! Нова Година и Божић су јако близу, па се та еуфорија итекако осјетила и у Елементу, сви су били у празничној еуфорији.
Прва три мјеста заслужено освојили су:

  1. Владимир Ракуљ
  2. Младен Кецман
  3. Ратко Стојаковић

Помоћу котизације за турнир и добровољних прилога скупљено је 530 КМ донација. Велико хвала свим учесницима на овом турниру као и на сваком Пикаду из блока ма гдје он био организован! Корак по корак, догађај по догађај и дошли смо до скоро 2 милиона евра скупљених донација у 2021. години. То је снага оганизације Срби за Срби. Сви по мало, резултат говори све!

Велико хвала екипи из Елемента и брату Буловићу на цимању! Слика која је прави показатељ да у свијету постоји једно царству и у њему царује другарство!

Дјеца су наша будућност!