Пластеник доноси плодове у Јагодини

У недељу 21. јула представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су једанаесточлану породицу Стојановић из Винораче код Јагодине. Крајем 2012. године наша организација помогла је Стојановићима изградњом пластеника, а у априлу текуће године и куповином 800 садница парадаиза. Посету смо искористили да бисмо видели како напредује производња, и били смо пријатно изненађени затеченим стањем. Домаћин Горан очекује велики принос органски узгајаног парадаиза, али се тренутно сусреће са веома ниском откупном ценом. Он наглашава да место на пијаци пре заузме поврће сумњивог квалитета из увоза него домаће. Због тога нам открива свој дугорочни план и жељу да започне производњу готових производа од сировине коју узгаја.   Тренутно је у процедури добијања сертификата који потврђује изостанак хемијских супстанци у процесу производње. Чланови организације дали су свој допринос берби плодоваКористимо прилику да обиђемо оближњи манастир Јошаница који је утемељен у доба кнеза Лазара. Игуман манастира Евтимије нам је предочио историју манастира који је претрпео бројна рушења и обнављања, а данас га чине два конака и економске зграде, док само језгро чине црква посвећена Светом Николи и дрвена звонара.   Одлазимо задовољни јер смо се уверили колико је мала помоћ дала подстрека овој скромној и вредној породици да још одлучније настави борбу против сиромаштва. Уколико желите да ступите у директан контакт са породицом Стојановић око откупљивања органско узгајаног парадајза и тиме директно помогнете ову породицу пошаљите нам емаил: Подели:0share

У недељу 21. јула представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су једанаесточлану породицу Стојановић из Винораче код Јагодине. Крајем 2012. године наша организација помогла је Стојановићима изградњом пластеника, а у априлу текуће године и куповином 800 садница парадаиза. Посету смо искористили да бисмо видели како напредује производња, и били смо пријатно изненађени затеченим стањем.

 Домаћин Горан очекује велики принос органски узгајаног парадаиза, али се тренутно сусреће са веома ниском откупном ценом. Он наглашава да место на пијаци пре заузме поврће сумњивог квалитета из увоза него домаће. Због тога нам открива свој дугорочни план и жељу да започне производњу готових производа од сировине коју узгаја.    Тренутно је у процедури добијања сертификата који потврђује изостанак хемијских супстанци у процесу производње.  Чланови организације дали су свој допринос берби плодова Користимо прилику да обиђемо оближњи манастир Јошаница који је утемељен у доба кнеза Лазара. Игуман манастира Евтимије нам је предочио историју манастира који је претрпео бројна рушења и обнављања, а данас га чине два конака и економске зграде, док само језгро чине црква посвећена Светом Николи и дрвена звонара.  

Одлазимо задовољни јер смо се уверили колико је мала помоћ дала подстрека овој скромној и вредној породици да још одлучније настави борбу против сиромаштва. Уколико желите да ступите у директан контакт са породицом Стојановић око откупљивања органско узгајаног парадајза и тиме директно помогнете ову породицу пошаљите нам емаил: