Пливање за Часни крст у Вишеграду

У сриједу 19. јануара 2022. године, у храму Светог цара Лазара у Андрићграду свечано је прослављен велики празник Богојављења. Његово Високопреосвештенство митрополит дабробосански Господин Хризостом служио је свету архијерејску литургију у 9 часова, након чега је вјерни народ предвођен митрополитом кренуо у литију кроз Вишеград све до ћуприје на Дрини. Испод моста, 18 храбрих момака пливало је у хладној Дрини за Часни Крст, до кога је први допливао Александар Спасојевић из Рудог. Најмлађи учесник био је Олег Костић који има 13 година.

Током пливања за Часни Крст, волонтери наше организације поставили су инфо-штандове и вјерном народу подијелили летке на којима је приказана помоћ породици Бован из Вишеграда, којој је наша организација купила кућу. Том приликом, у донаторсим кутијама прикупљено је 185 КМ.

Након одржане церемоније, уприличен је ручак у организацији Црквене општине Вишеград. Представници наше организације имали су част да присуствују ручку на коме су митрополиту дабробосанском Господину Хризостому уручили захвалницу организације Срби за Србе.

Одлична сарадња са свештенством митрополије дабробосанске, као и благослов који смо добили од митрополита нам даје подстрек да са још више љубави приступамо активностима организације.