По први пут организован „Картинг из блока“

Хуманитарна организација Срби за Србе 24. маја по први пут је организовала Картинг из блока и то у Бањалуци. Одмах на почетку, без претјеривања, морамо истаћи да смо сви одушевљни овим догађајем. Удруженим снагама са Картинг Клубом Борац, на стази у Залужанима, приређен је прави спектакл.

Налет адреналина, звук давања гаса, трење точкова у крвини, навијање, пуно смијеха али и широко срце наших учесника и волонтера обиљежили су тај дан. Двије екипе – мушка, у којој је било 72 учесника и женска са 4 учесника, тркали су се до финалног круга. Медаље из мушке екипе су освојили: прво мјесто Момчило Стојнић, друго Дарко Волаш и треће, наш најмлађи учесник који још не иде ни у школу, Лука Зорић.

Иако о мирису бензина углавном маштају момци, наша женска екипа била је подједнако жестока као и мушка, а можда чак и храбрија. Прво мјесто је освојила Марија Шавија, друго Милица Боснић, а треће Снежана Петровић.

Као што видите, људи није мањкало, штавише, како је вријеме пролазило, придруживало нам се све више хуманиста, а то нас је посебно одушевило. Они који нису учествовали, прилазили су нашој кутији и донирали новац за помоћ вишечланим породицама. Сакупили смо 1.107 КМ.

Овај јединствен доживљај не бисмо успјели организовати без наших техничких спонзора којима се овом приликом изузетно захвљаујемо. Искрено се надамо да ћемо у будућности имати исту сарадњу те да ћемо убрзо поново бити на стази. Спонзори су били: ДУКЕ62 (Душан Борковић, европски првак аутомобилских трка), Medical Tourism, Витаминка и АМКК Борац.

Многи од нас су овим догађајем испунили своје дјечије снове јер ко се још није тркао са другарима и замишљао, рецимо, да возило формулу 1. Иако смо се већ захвалили момцима из АМКК Борац, морамо то поновити и овим путем јер су заиста били  срдачни и гостољубиви домаћини са којима смо поставили камен темељац добре срадње. АМКК Борац постоји 19 година и броји десетине чланова.

Још једном, захваљујемо се свим учесницима, као и свима онима који су подржали Картинг из блока. Ово је само један од хуманитарних догађаја који се одржава у Бањалуци у склопу пројекта Тројка из блока, па позивамо све да наставе да нас прате и подржавају!